Otomobil Konulu En Güzel Filmler

ABONE OL
Otomobil Konulu En Güzel Filmler

Otomobiller icat edildiği günden bu zamana kadar ulaşım konusunda insanların en büyük destekçisi olurken film sektörü içinde önemli bir kaynaktır. Yollardır birçok filme konu olmuş otomobiller vardır. Bu otomobillerin bazıları insanın hayal gücünü harekete geçirirken bazıları da tamamen marka odaklı olmayı tercih etmiştir. Aşağıda film severlerin hiç unutmadığı ve unutamayacağı otomobil konulu en güzel filmler belirtilmiştir.

Gelin isterseniz bu filmlere bir bakış yapalım.

Hızlı ve Öfkeli

Otomobil ve film kelimesini yan yana getirdiğiniz zaman ilk akla gelen film elbette ki Hızlı ve Öfkeli olacaktır. Yayınlanan ilk seriden itibaren her zaman ilgi çekmiş olan film, gişe rekorları kırmayı başarmıştır. İlk defa 2001 yılında vizyona girmiş olan filmin 2017 yılında son serisi olan Hızlı ve Öfkeli 8 vizyona girmiştir. Aksiyon ve hız tutkunlarının ilgi gösterdiği filmde bolca araba bulunuyor.

Hızlı ve Öfkeli 8 Filminde Kullanılan Arabalar başlıklı makalemizde araçları görebilirsiniz.

James Bond Serisi

Ana konu otomobil olmasa da filmin içeriğinde geçen otomobiller izleyicisini her zaman etkilemeyi başarmıştır. Bu zamana kadar çekilmiş olan 24 filmde Bond gizli görevler üstlenir ve pahalı otomobiller kullanır. Genelde Aston Martini otomobilinin tercih edildiği filmde bu markanın kullanılmasının ana nedeni Britanyalı konseptinin tamamlanmak istenmesidir. Filmde oynayan karakterler İngiliz olunca İngiliz otomobilinin kullanılması da normal olarak karşılanıyor.

Taxi  

Film ilk olarak 1976 yılında yapılmış. Adından da anlaşılacağı üzere bir taksi şoförünü canlandıran Robert De Niro, düzene ayak uydurmayanlara karşı savaşıyor.

Herbie

İlginç otomobiller arasında bulunan Herbie bir zamanlara damgasını vurmuş olan filmler arasında yer alır. Kaplumbağa olarak da bilinen VW Beetle otomobilinin ilginç olaylara şahit olmasını anlatan filmin başrolünde yine aynı isimdeki otomobil bulunuyor.

Arabalar

Çocukların en çok sevdiği filmler arasında bulunan Arabalar, aslında sadece çocuklara değil kendini çocuk gibi hisseden herkese hitap ediyor. İlk olarak 2006 yılında vizyona giren film Şimşek Mcqueen’in hikayesi anlatılıyor.  

60 Saniye

60 saniyede 50 araba çalmaya çalışan bir grubun hikayesini anlatan filmde kullanılan otomobiller oldukça pahalı. Dünyanın en değerli spor arabalarının rol aldığı filmde konsept otomobiller ve efsaneler bulunuyor.

Kara Şimşek  

Son olarak bir dönem kuşağının dizi olarak izlediği unutulmayan filmler arasında yer alan Kara Şimşek’ten bahsetmeden asla olmaz. Michael Knight’ın suçlulara göz açtırmadığı film o zamanlardan bugünü adeta görebilmiş.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.06.2023

Zorunlu Trafik Sigortası Nasıl Yapılır

30.03.2020

Jandarma Teşkilatı Trafik Birimleri

30.12.2020

Subap Arızası Nasıl Anlaşılır

13.07.2020

2020 - Alkollü Araç Kullanma Cezası Ne Kadar