Oto Lastikçi Nasıl Açılır

ABONE OL
Oto Lastikçi Nasıl Açılır

Oto lastikçiler hangi şehirde olursanız olun her semtte birden fazla rastlayabileceğiniz dükkanlar arasında yer alır. Otomobil kullanımının çok fazla olduğu günümüzde her köşe başında bu dükkanları görebiliyor olmamız insanlarında kazanç sağlama noktasında bu işi nasıl yapabileceklerini düşünmesine neden olur. Biz de bu makalemizde oto lastikçi nasıl açılır? detaylarıyla anlatalım istedik.

Oto lastikçi açmayı düşündüren en önemli neden şüphesiz karlı bir iş olmasıdır. El emeğinin fazla olması ise birtakım malzemeleri bulundurmanız halinde yüksek kazanç sağlamanıza yarayacaktır. Özellikle kış lastiklerinin takılma zamanının geldiği şu günlerde bu sorunun yanıtı biraz daha ilgi çekmeye başlamıştır.

Oto Lastikçi Dükkânı Açmak İçin Neler Gereklidir?

Oto lastikçi açmak istiyorsanız ya bu işten anlıyor olmanız ya da dükkanda tecrübeli bir eleman bulundurmanız gerekir. Eleman teminini yaptıktan sonra dükkanın konumunu iyi seçmeniz gerekir. Eğer ara sokakta bir lastikçi açmayı düşünüyorsanız maliyetiniz düşük olabilir, ancak kazancınızda ona göre düşük olacaktır. İşlek bir caddede dükkanınız olması işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır.

İyi bir dükkana sahip olmanız yalnızca dükkanın dekorasyonuna önem vermeniz değildir. Müşteri ilişkilerinizin de iyi olması gerekir. Müşterilerinizle teması ne kadar iyi kurarsanız onları kendinize bağlamanızda o kadar kolay olacaktır. Lastikler yılda iki kez sök tak yapılır ve patlak, yeni lastik alımı gibi durumlarda ekstradır. Bunlardan gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka kendinize sadık müşteri kitlesi oluşturmanız gerekir.

Müşteri hizmetlerine önem vermenin yanı sıra uygun ekipmanlara da sahip olmanız gerekir. Satın alma sürecine girdiğinizde hangi ekipmanların olması gerektiğinin bir listesini tutmanız gerekir.

Rakip Analizi Yapmanız Gerekiyor

Lastikçilerin her köşe başında olduğunu söylemiştik. Dolayısıyla bulunduğunuz sokakta bir lastikçi varsa hemen yanına açmamaya dikkat etmelisiniz. Daha da önemli o lastikçi çok uzun süreden beri oradaysa muhtemelen sizin işlerinizi kesecektir. Bu da sizin ayakta kalmanızı zorlaştıran bir durumdur.

Müşteriye İyi Hizmet

Müşterileriniz dükkanda araçlarının lastiği değiştirildiği esnada iyi vakit geçirmesi gerekir. Onlara çay ya da herhangi bir içecek ikramında bulunmalı ve onların beklemesi için uygun bir alan oluşturmalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.07.2022

İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

20.09.2022

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat Sürer

21.04.2021

2022 Yeni Skoda Kushaq İncelemesi

08.09.2022

Ön ve Arka Fren Balata Değişimi Nasıl Yapılır