Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

ABONE OL
Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

Çizilmiş bir ön cam sadece otomotiv bileşeninin bütünlüğünü zayıflatmaz. Ayrıca yolun görünürlüğünü de etkiler. Aracınızın ön camında, çizikler varsa sıfırdan değiştirmeniz gerekmeyebilir. Yapabileceğiniz şey, ön camdaki çizikleri nasıl gidereceğinizi öğrenmektir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Çiziğin Derinliğini Belirleyin

Çiziğin ne kadar derin olduğunu bulmak önemlidir. Tırnağınızı çizik üzerinden geçirmeyi deneyin. Tırnağınız sıkışmazsa, yüzeysel bir çizik var demektir. Bu tür çiziklerde kolay bir onarım yapabilirsiniz. Tırnağınız çizikte sıkışırsa, o zaman daha profesyonel bir yaklaşıma ihtiyacınız olacaktır. Derin çizikler ön camın değiştirilmesini gerektirir. Bu tür çizikler çok hızlı yayılabilir.  

Çizik Gidermek İçin Hazırlık

Çizilmiş bir ön camın onarılabilmesi için cam onarım setine ihtiyaç vardır.  Set, aksesuarcılardan temin edilebilir. Çizik setinin seryum oksit içeren bir sürtünme bileşiği içerdiğinden emin olmalınız. Çünkü bu madde çizikle birleşir ve çiziğin daha kötüleşmesini önleyerek ön camın çatlamasını veya kırılmasını önler.

Kullanabileceğiniz başka ürünler de var. Seryum okside alternatif olarak akrilik bir çizik sökücü kullanabilirsiniz. Çok hafif çiziklerde iyi sonuç verir.  

Ön Camı Hazırlayın

Yumuşak, mikrofiber bir bez kullanarak ön camınızdaki kiri ve artıkları silin. Çizik gidericiyi uygulamadan önce yüzeyin tamamen kuruduğundan emin olun. Ön camın kenarlarını korumak için bant kullanın.

Çizik Gidericiyi uygulayın

Seryum oksit uygularken gözlüklerinizi, eldivenlerinizi ve toz maskenizi takın. Çalıştığınız yerin iyi havalandırıldığından emin olun. Temiz bir bez kullanın. Diş macununa benzer bu nedenle uygulaması kolaydır. Az miktarda su püskürtün. Bileşiği nazikçe ovalamak için mikrofiber bir bez kullanın. Çok fazla baskı uygulamaktan kaçının.  Bu işlemin amacı çiziklerin doldurulmasıdır. Sonrasında ise parlatma makinesi ucuna yumuşak bir parlatma pedi takın ve düşük hız ayarda yavaş yavaş uygulayın.  

Son olarak ön camınızı iyice silip üzerinde herhangi bir kalıntının olmamasını sağlamalısınız. Camı düzeltmek yerine zarar vermek istemiyorsanız tüm bu işlemler için mikrofiber bir bez kullanın. Hala çizikler görüyorsanız tekrar uygulayın ve tekrar parlatın.

Otomobiller hakkında detaylı bilgiler alabilmek için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.05.2020

Kilis Sürücü ve Ehliyet Kursları

01.12.2020

Türkiye’nin En İyi 6 Sürüş Yolu Rotası

23.02.2021

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar? 2021

19.11.2021

Araç Kullanım Kılavuzunda Neler Var