ODY Belgesi Nedir

ABONE OL
ODY Belgesi Nedir

ODY belgesi, karayolları taşımacılığı yapan firma çalışanlarından, orta düzey yönetici olmak isteyen kişilerin almaları zorunlu olan belgeye verilen isimdir.

ODY’nin kelime açılımı, Orta Duzey Yönetici demektir. Karayolları taşımacılığı yönetmeliğine uygunluk açısından alınması gereken bu belgeyi alabilmek için kriterlere uyulması gerekir. ODY belgesi kişinin meslekteki pozisyonunu yükseltirken, kariyer basamağı konusunda da bir adım daha atmış olması demektir.  ODY belgesine sahip olan bir kişi meslekte yetkinliğini kazanmış demektir.

ODY Belgesi

Her sektörde bilindiği gibi yapılan işin bir prosedürü vardır ve karayolunda taşımacılık sektörü içerisindeyseniz firmanın da mutlaka uyması gereken kuralları olmak zorundadır. ODY belgesi bu sektörde çalışanların gerekli eğitimleri almış olduğu ve bu eğitimlerden başarılı bir şekilde geçmiş olduğunu kanıtlar.

Bu belgeye sahip olabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Yönetmeliğe göre B1, C2, L1 yetki belgesi sahiplerindeki gibi belirlenen evraklar yanında yetki belgesi olan T1 yetki belgesi sahiplerinin de almaları gerekir.

Kariyer basamaklarını tırmanırken ÜDY veya ODY belgelerinin alınması gerekir. Eğitimin sonunda sürücüler 4 farklı türdeki belgelerden birisini almak için hak kazanırlar.

Bu belgeler sırasıyla;

  • Ody 1 Belgesi,
  • Ody 2 Belgesi,
  • Ody 3 Belgesi,
  • Ody 4 Belgesi.

ODY Belgesi Nasıl Alınır?

ODY belgesini alabilmek için öncelikli olarak ortaokul mezunu olunması gerekir. Alınacak olan eğitim sonrasında sürücünün sınava girmesi gerekir. Eğer bu sınavı başarılı bir şekilde geçerse bu belge alınmaya hak kazanılabilir. Eğer belgeyi almak isteyen kişi ilgili alanda 4 yıllık üniversite mezunu ise eğitime girmeden doğrudan sınava katılabilir. Belgenin son kullanma tarihi yoktur. Alındıktan sonra operasyon yöneticisi, operatör, uzman, şef, idareci veya müdür sıfatlarıyla anılmasının avantajları göz ardı edilmemelidir.

Bu avantajlar kişilerin kariyer hedeflerinde onları rakipleri arasında bir adım öne geçirecek bir fırsat olacaktır.

ODY kişiye özel olan bir belgedir ve bu belgenin kiralaması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu belgeye sahip olan kişinin mutlaka o şirkette çalışıyor olması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.11.2021

Bakırköy Sürücü Kursları - Bakırköy Ehliyet Kursları

03.12.2020

Tamircinizin Sizi Aldattığına Dair 6 İşaret

15.08.2022

Sıfır Araç Teslim Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

22.04.2021

Motor Yatak Sarması Nedir? Neden Olur