Motora Zarar Verebilecek Kötü Alışkanlıklar

ABONE OL
Motora Zarar Verebilecek Kötü Alışkanlıklar

Her yıl otomobillerin giderek daha güvenli hale geldiğine şahit oluyoruz. Piyasadaki çoğu yeni otomobil için motor sorunları geçmişte kaldı gibi görünüyor. Ancak yeni nesil motorların zarar görmez olduğunu düşünme yanılgısına düşmeyin, çünkü kesinlikle bu doğru değildir. Motoru düzgün bir şekilde bakımı yapılırsa yüz binlerce kilometre dayanacak yüksek kaliteli enerji santralleri olarak düşünün.

Modern motorlar, daha iyi performans göstermelerine, daha uzun süre dayanmalarına ve yakıt tasarrufu sağlamalarına yardımcı olan elektronik sensörlerle dolu olsalar da, motorunuzu uzun süre mükemmel durumda tutmak için bilmeniz gereken birkaç şey vardır.  Ancak biz bu makalemizde aracınızın motor ömrünü uzatmanız için yapmamanız gerekenleri anlatalım istedik.

Motor Isınmadan Yüksek Devir

Acemi sürücülerin yaygın bir hatası ve motorun ömrünü ciddi şekilde kısaltacak bu durum kötü bir alışkanlıktır. Motor soğukken, çalıştırdıktan hemen sonra, yüksek devir, düzgün yağlanmadıkları için piston segmanlarına ve supap mekanizmasına zarar verecektir. Bunu sık sık yaparsanız, sıkıştırma kaybına ve nihayetinde motor arızasına neden olur.

Boş Depoyla Araç Sürmeyin

Yakıtın her geçen gün daha pahalı hale geldiğini biliyoruz, ancak boş bir depo kullanmak için bir neden değil. Bundan kaçınmalısınız, çünkü yakıt pompanızın ömrü bu şekilde kısalır. Bu da değiştirilmesi gereken acil ancak maliyetli çözümdür.  Yakıt pompasının düzgün çalışması için depoda belirli bir seviyede yakıta ihtiyacı var. Yakıt düşükse, yakıt pompası çalışmaz veya aşırı ısınır bu da motorun kapanmasına neden olur.

Motor Işığını Göz Ardı Etme

Her modern arabanın ön panelinde, bir şeylerin ters gittiğini bildiren motoru ışığı vardır. Bu ışığı yanarken gördüğünüzde, hemen durun ve çekici ile en yakın servise gidin.

Düzenli Bakımdan Kaçmak

Motorunuzu ve arabanızı iyi durumda tutmanın anahtarı, düzenli bakım ve düzenli yağ değişimleridir. Motorunuzda taze ve üreticinin önerdiği türde bir yağ olması, onun düzgün çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını garanti eder.

Ani Hızlanma ve Agresif Sürüş

Evet, gaza basmak her otomobil meraklısının en sevdiği anlar arasında olduğu için bunu istemenin biraz zor olduğunu biliyoruz, ancak bundan kaçınmanız gerekir. Sert hızlanma, motora ve diğer bileşenlere baskı uygular. Eğer yarış arabası kullanmıyorsanız buna gerçekten gerek yoktur.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.05.2021

Araç 1000 KM Bakımı Nedir, Hangi Araçlara Yapılır

14.10.2020

Sürüş Öncesi Arabayı Ne Kadar Isıtmalısınız

19.03.2021

ASBİS Numarası Nedir

16.06.2022

Otopark Nasıl Açılır? Otopark Açma Maliyeti