Motor Revizyonu Nedir

ABONE OL
Motor Revizyonu Nedir

Bir motor revize edildiğinde, onu iyi bir çalışma durumuna geri döndürmek için birkaç temel şey yapılır. Motorun alt yarısı çıkarılır ve uygun şekilde değerlendirilebilmesi için sökülür ve temizlenir. Motorun iç parçalarının, yatakların ve piston segmanlarının durumuna bağlı olarak değiştirilmeleri gerekebilir. Silindirlerin iç yüzeyleri de, piston segmanlarının silindir duvarlarıyla düzgün bir sızdırmazlık oluşturmasını sağlamak için yenilenmiştir. Motor daha sonra yeniden monte edilir ve aracınıza geri yüklenir. Motorunuzun yalnızca küçük bir parçası sorun yaşıyorsa, bu sizin için önerilen seçenek olabilir.

Motor Revizyonuna İhtiyaç Duymanızın Nedenleri?

Motorunuzun bakımını yaptırmak büyük bir masraf veya rahatsızlık olmak zorunda değildir. Herhangi bir seçeneğin yerine bir revizyon seçmenizin iki ana nedeni vardır. Motor yataklarında herhangi bir aşınma belirtisi varsa, genellikle en iyisi revizyonun yapılmasıdır. Bu, tam oturmayan piston segmanlarınız varsa da önerilir.

Bir motorun hareketli parçaları, motor yağı ile yağlandıklarından serbestçe hareket etmelerine izin veren yataklara monte edilmiştir. Rulmanlar binlerce kilometre dayanacak şekilde üretilmiştir, ancak sonunda aşınmaya başlayacaklardır.

Bir aracın bakımı kötü yapıldığında ve yağ seviyeleri düştüğünde aşınma hızlanır. Aşınmış rulmanlar yüksek bir vuruntu sesi çıkarmaya başlayacak ve sonunda motorun arızalanmasına neden olacaktır. Piston halkaları, uygun şekilde bakım yapılmazsa motorunuzda sorunlara da neden olabilir. Motorun içinde benzin yandığında oluşan genişleyen kasaları kapatırlar. Aşındıkça, silindirleri artık düzgün bir şekilde kapatamazlar.

Bu meydana geldiğinde, karter yağı aşınmış halkalardan kaçar ve silindirdeki yakıt karışımı ile yanar. Bu, tipik olarak eski motorların aracın egzozunda aşırı miktarda duman bulunmasının nedenidir. Motorunuzda olabilecek tüm sorunlarda, aracınızın mümkün olduğunca iyi çalışması için her zaman planlı bakım ayarlarına gittiğinizden emin olmanız akıllıca olacaktır. Bu, tipik olarak eski motorların aracın egzozunda aşırı miktarda duman bulunmasının nedenidir.

Motorunuzda olabilecek tüm sorunlarda, aracınızın mümkün olduğunca iyi çalışması için her zaman planlı bakım ayarlarına gittiğinizden emin olmanız akıllıca olacaktır. Bu, tipik olarak eski motorların aracın egzozunda aşırı miktarda duman bulunmasının nedenidir. Motorunuzda olabilecek tüm sorunlarda, aracınızın mümkün olduğunca iyi çalışması için her zaman planlı bakım ayarlarına gittiğinizden emin olmanız akıllıca olacaktır.

Otomobiller hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.08.2021

Elektrikli Otomobillerin Avantajları Nelerdir

27.03.2023

TOGG Ön Sipariş Nasıl Verilir? TOGG Kaç TL

02.06.2022

Ehliyet Alma Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

08.10.2020

HGS Nasıl İptal Edilir, Yeni Araca Nasıl Aktarılır