Motor Ehliyeti Sınıfları - Motosiklet Ehliyeti Sınıfları

ABONE OL
Motor Ehliyeti Sınıfları - Motosiklet Ehliyeti Sınıfları

2016 yılından sonra ehliyet sınıflarında önemli değişimler yapılmış ve motosiklet kullanmak isteyen sürücülerin mutlaka kendi sınıfına ait ehliyet alması şart koşulmuştur. Buna göre aşağıda motosiklet ehliyeti sınıfları ve bu sınıfların şartları detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? A1 İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

A1 sınıfı motor ehliyeti almak isteyen sürücüler silindir hacmi 125 CC’yi geçmeyecek olan 2 tekerlekli motosikletleri kullanabilirler. 3 tekerlekli motosiklet kullanılması gerektiğinde ise motor gücü 15 kW geçmemesi gerekir. A1 sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adayının 16 yaşından küçük olmaması gerekir. A1 sınıfı ehliyeti olan sürücü adayları M sınıfına ait olan araçları da kullanabilirler.

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? A2 İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olan sürücüler gücü 35 kW geçmeyen 2 tekerlekli motosikletleri kullanabilirler. 3 tekerlekli motosikletleri ise sepetli ya da sepetsiz olarak kullanabilirler. A2 sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adayının yaş sınırı 18’dir. A2 sınıfı ehliyet alan sürücü M sınıfı ve A1 sınıfına ait olan motosikletleri de kullanabilirler.

A Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? A İçin Yaş Sınırı Kaçtır? 

A sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücü 35 Kw’ın üzerinde güce sahip olan motosikletleri kullanabilir. Sepetli ve sepetsiz özelliğe sahip olan bu tip motosikletleri kullanabilmek için yaş sınırı 20’dir. 3 tekerlekli motosikletleri kullanmak isteyenler ise 21 yaşında olması gerekir. A sınıfı motor ehliyetinin diğer motor ehliyetlerinden farkı en az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyetinin olması ya da 24 yaşını doldurmuş olması gerekir.

M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir?  

M sınıfı ehliyet MOPED diye tabir edilen motosikletleri kullanabilirler. A1 ve A2 sınıfı araçları kullanan her sürücü M sınıfı ehliyetle kullanılan MOPED’leri kullanabilirler. M sınıfı ehliyetin yaş sınırı 16’dır.

B1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir? B1 İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

B1 sınıfı denildiğinde normal otomobil ehliyetleriyle karıştırılabilir, ancak bu sınıf B ehliyetinden farklıdır. B1 sınıfı ehliyeti olan bir sürücü gücü 15 kW geçmeyen ve ağırlığı 400 kg’dan fazla olmayan 4 tekerlekli araçları kullanabilir. B1 sınıfı ehliyetin yaş sınırı 16’dır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.10.2023

Karayolundaki Mavi Trafik İşaretleri ve Anlamları

08.12.2022

Hız Sınırı Aşma Cezası 2023

21.05.2021

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

04.08.2020

Araçlarda Yakıt Tasarrufu Sağlamanın Yolları Nelerdir