Motor Conta Yanmasının Nedenleri Nelerdir?

ABONE OL

Otomobilinize ne kadar düzenli bakım yaptırıyor olsanız da bazı parçalar zamana yenik düşeceğinden dolayı beklenmedik zamanlarda arıza yapabilirler. Motor contasının yanması da bu arızalardan bir tanesidir. Bu başlık altında motor conta yanmasının nedenlerini ve belirtilerinin neler olduğunu açıklayalım istedik.

  • Motor conta yakmasının en önemli nedenlerinin başında soğutma suyu hortumlarından birinin patlaması ve bunun fark edilmeden aracın kullanılmaya devam etmesi neticesinde meydana gelen hararettir. Soğutma suyu sistemi genleşme kapağının bozulması suyun boşalmasına neden olabilir ve bu da hararetin önemli bir nedenidir.
  • Termostat arıza yaptığında motor suyu radyatöre gönderemez ve oluşan sıcaktan dolayı hararet meydana gelir. Bu da motor conta yakmasının nedenlerinden bir tanesidir.
  • Otomobillerde bulunan antifriz düzenli olarak kontrol edilmeli ve eksikliği durumunda doldurulmalıdır. Eğer araçta antifriz kullanılmazsa bu durum contanın zarar görmesine neden olabilir.
  • Soğutma suyu fanı arıza yaptığında devreye giremez ve motor hararet yapmaya başlar.

Yukarıda saydıklarımızın tamamı motorun hararet yapması neticesinde ortaya çıkacak olan conta yanmasının en önemli nedenleridir. Ancak aracın her hararet yapması motor contasının yanabileceği anlamına da gelmez. Bunun için aşağıdaki belirtilerin ortaya çıkmış olması gerekir.

Motor Conta Yanması Belirtileri Nelerdir?

Bir otomobilin motorunda meydana gelecek olan arızanın tespitini yapabilmek için iyi araştırmak gerekir. Genel olarak konuşacak olursak motor soğutma suyuna yağ karışması, motor yağına su karışması, suyun kirlenmesi, aracın egzozundan beyaz duman gelmesi motor conta kapağının yandığını gösteren işaretlerdir.

Motor Contası Yanmış Bir Araç Satılır mı?

Motor contası yanmış olan bir aracın satılması mümkündür, ancak genelde bu işlem sonrasında motor zarar görmüş olabileceğinden dolayı alıcılar sorunlu araç almak istemeyecektir. Doğal olarak böyle bir aracın satış fiyatı emsallerine göre daha düşük olur. Aracınızı maksimum zararla satmak istediğinizde ise yapmanız gereken kapak contasının tamirini yaptırmak olmalıdır. Eğer alıcı aracı ekspertiz yaptıracak ya da deneyimli bir ustaya götürecek olursa meydana gelmiş olan bu sorun kolayca tespit edilebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.11.2020

Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları

01.02.2022

Saray Sürücü Kursları - Saray Ehliyet Kursları

11.01.2022

Çeşme Sürücü Kursları - Çeşme Ehliyet Kursları

17.03.2021

Eski Tip Sürücü Belgesini Ne Zamana Kadar Değiştirmeliyim