Mobil Kaza Tutanağı Nasıl Doldurulur

ABONE OL
Mobil Kaza Tutanağı Nasıl Doldurulur

Mobil kaza tespit tutanağı uygulaması dünyada ilk kez Türkiye’de akıllı telefonlarda kullanılmaya başlandı. Nisan 2008 yılından itibaren kağıt form ile yapılan kaza tespit tutanağı artık akıllı telefonlardan doldurulabilmektedir.

Mobil kaza tutanağı, kaza sonrasında polisi beklemeden kazazedeler arasında tutanak tutmayı sağlamaktadır. Bu sayede kaza sonrası süreç hızlı ilerlemektedir.

Mobil Kaza Tutanağı Uygulamasını Nereden İndirebiliriz?

Mobil kaza tutanağını doldurabilmeniz için öncelikli olarak uygulamayı indirmeniz gerekir. Dolayısıyla bunu nereden indireceğinizi bilmelisiniz. Kullandığınız cep telefonu Android ise Google Play Store üzerinden mobil kaza tutanağı şeklinde arama yaptığınızda karşınıza çıkacak uygulamalar arasından seçim indirebilirsiniz. Ücretsiz olan uygulamalar sayesinde herkes kolayca kullanabilir. IOS kullanıcısıysanız ise App Store üzerinden bu işlemi aynı şekilde yapabilirsiniz.

Mobil Kaza Tutanağı ile Kaza Tespit Tutanağı Arasındaki Fark Nedir?

  • Mobil kaza tutanağı ile kaza tespit tutanağı arasındaki en bariz fark, kalem kağıt olmamasıdır. Trafik kazası olduğunda kaza tespit tutanağı tutarsanız kaleme ve bunun için forma ihtiyacınız olacak. Aracınızda bunlar yoksa o zaman başka sürücülerden temin etmeniz gerekir, bu da uğraştırıcı olabilir. Mobil kaza tespit tutanağı ise akıllı cep telefonu olan herkesin ulaşabileceği şeydir. Kısa sürede indirerek hemen doldurulabilir.
  • Mobil kaza tutanağını doldurduğunuzda anında sigorta şirketine iletilir ve bu da kaza sonrasındaki sürecin daha hızlı olmasını sağlar.
  • Kendi aracınızla ilgili bilgileri doldurmadan direk karşı tarafın araç bilgilerini alarak doldurabilirsiniz. Bu sayede herkes kendi yoluna daha hızlı gidecektir.
  • Kazayla ilgili çizim yapmakta zorlanmazsınız. Kaza senaryosunu çizmeye gerek kalmadan uygulama üzerinden kolaylıkla bunu yapabilirsiniz.

5 Adımda Mobil kaza tutanağı

  1. Fotoğraf çekilir
  2. Kazanın konumu belirlenir.
  3. Kendi araç bilgileriniz otomatik olarak çekilir
  4. Kazanın senaryosu çizilir.
  5. İmzalanır ve gönderilir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mobil kaza tutanağını doldurmak herkesin kolayca yapabileceği bir iş olmasının yanı sıra kaza sonrasında daha hızlı ilerlemesi açısından faydalıdır.

Araç kullanmak herkes için bir risktir. Bu nedenle direksiyona oturmadan önce bunun bilincinde olmanız can güvenliği açısından önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2020

Araba Kullanırken Endişeli Sürücüler İçin Tavsiyeler

24.02.2021

Okul Taşıtı Nedir, Okul Taşıtı Nasıl Olmalıdır

30.03.2020

E-sınav giriş belgeleri ve yeri

21.05.2021

2021 Kayıp Ehliyet İşlemleri