Metalik Boya Nedir

ABONE OL
Metalik Boya Nedir

Beğendiğiniz bir otomobilde ilk dikkatinizi çeken şeyin boyası olduğunu bilirsiniz. Aslında bu yalnızca aracın rengini değil parlaklığını da ön plana çıkardığı için dikkatinizi çekmesinden kaynaklanmaktadır. Otomobil boyaları 1960’lı yıllardan itibaren akrilik emayeleri de içerisine aldığından dolayı kullanışlı ve dayanıklı hale gelmişti. O yıllardan sonra ise genellikle otomobillerde çoğunluğu metalik olan farklı boyalar üretildi. Yani metalik boyaların kullanılmasının en önemli nedeni aracın parlak görünmesi değil boyanın daha sağlam olmasıydı. Sonuç ise beklenenin üzerinde oldu ve insanlar hem sağlamlığı hem de dayanıklılığı açısından metalik boyaları tercih etmeye başladı.

Metalik Araç Nasıl Olur?

Metalik boya adından da anlaşılacağı gibi dışarıdan bakıldığında metal gibi parlar. Temizlemesi kolay olan bu boyaların dezavantajları olsa da otomobillere yakışan bir duruşu vardır.

Opak Boya İle Farkı Nedir?

Metalik boyalar parlak bir yüzeye sahipken opak yani diğer bir deyişle donuk ve mat boyalar ışığı tam yansıtmaz bu da aracın parlak görünmemesini sağlar. Günümüzde kullanılan opak boyalar eskiye göre daha farklıdır, yani araç mat bile olsa metalik boya kadar şık bir duruşa sahiptir. Opak boyalar genellikle pastel renklerde üretilirler. Dayanıklılık açısından baktığımızda bu tür boyalar metalik boyalara göre daha hassastır, ancak metalik boyalarda aynı rengi tutturabilmek zor olurken opak boyalarda bu rahatlıkla yakalanabilir. Bunun için aracınız metalik renkteyse ve boyatmayı düşünüyorsanız mutlaka güvendiğiniz ve bildiğiniz yerlerde boyatmalısınız.

Metalik Boya Nasıl Oluşur?

Metalik boyalarda birkaç katman vardır. Aslında metalik adı da tamamen içeriğinden kaynaklanır. Metalik boyanın en üst katmanında eskiden metal parçalar kullanılırken günümüzde içeriğinde sim olan polimer kullanılmaktadır. Bu da aracın daha şık ve parlaklığın eşit bir şekilde dağılmasına imkan sağlar.

Metalik Boyanın Öne Çıkan Yanları

Metalik boyalar otomobil satışında genellikle opsiyonel olarak sunulur. Yani araçtaki fiyat farkı tamamen görselliğin yanında aracın ikinci el değerinin daha yüksek olmasını sağlaması içindir. Metalik boyaların üzerindeki parlak yapı çiziklerin daha az görünür olmasını sağlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.07.2022

Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

21.07.2022

Triger Zincir Değişimi Ne Zaman Yapılır

13.04.2020

Ehliyet No Nedir – Ehliyet No Nerede Yazar

26.08.2020

Trafik Sigortası Ücreti Neden Yüksek Çıkar