Makinesiz Tekerlek Hizalama Nasıl Yapılır

ABONE OL
Makinesiz Tekerlek Hizalama Nasıl Yapılır

Bir aracın düzgün çalışması için, yolun doğru lastik temasını sağlaması ve süspansiyon sisteminin doğru konfigürasyonda olması gerekir.

Ancak, kullanım süresi içinde, bu konfigürasyon orijinal konfigürasyondan biraz değişebilir.

Aracın hizalamaları, süspansiyon sistemini orijinal konfigürasyonuna geri getirmeye yardımcı olan mekanik bir işlemdir. Bu işlem, lastiklerin yola düzgün şekilde bağlandığından emin olmak için hem aksların hem de tekerleklerin konumunun düzeltmeyi sağlar. Araç hizalaması tüm lastiklerin birlikte hizalanması demektir.

Aracın hizasını düzeltmek basit bir iş değildir, mekanik beceri gerektirir. Ancak kendi aracınızın hizasını nasıl düzelteceğinizi öğrenmeniz imkansız da değildir.  

Kendim Tekerlek Hizalama Yapabilir Miyim?

Hizalamanın makine olmadan nasıl yapılacağına dair ayrıntılara dalmadan önce, bir adım geriye gidelim ve şu soruyu cevaplayalım: Kendim hizalayabilir miyim?

Genel olarak, evde kendi hizalamanızı yapmak mümkündür. Ancak, gerekli araç takımlarına ihtiyacınız olacak. Eğer beceri setine sahip olduğunuzu hissetmiyorsanız, işi profesyonellere bırakmanız ve hizalamayı sizin için onların yapmasını sağlamanız mantıklı olacaktır.

Makine Olmadan Hizalama Nasıl Yapılır?

Süspansiyon sisteminizin ve tüm aracın ömrünü uzatmak için aracınızın hizalamasının doğru yapıldığından emin olmanız gerekir. Aşağıdaki adımları takip ederek, bir tamirciye veya gelişmiş bir makineye ihtiyaç duymadan kendi araç hizalamanızı evde yapabilmeniz gerekir:

Araç tekerlek hizalamasına başlamadan önce yapmanız gereken bazı şeyler şöyledir:

Lastik Basıncı

Lastik basıncı uygun seviyede değilse, hizalamayı önemli ölçüde etkileyebilir ve ne kadar düzeltmeye çalışırsanız çalışın, her lastik aynı şişmeye sahip olmadığı için hizalanmaz.

Süspansiyon Sistemini İnceleyin

Alçak bir süspansiyon sistemi, aracınızın genel hizalamasını da etkileyebilir. Ne kadar zaman ve çaba harcarsanız harcayın, işler düzgün bir şekilde hizalanmayacaktır.

Süspansiyon sistemini kontrol etmek için, bir Kriko kullanarak aracınızı kaldırın ve tekerlekleri yukarı ve aşağı hareket ettirmeyi deneyin ve herhangi bir hareket olup olmadığına dikkat edin.

Tekerlekler hareket etmiyorsa, süspansiyon sisteminiz iyi durumda demektir. Tekerlekler gevşekse, aşınmış bileşenlere dikkat etmeniz ve hizalamayı yapmadan hemen önce değiştirmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.07.2020

Sürücülerin Mutlaka Uyması Gereken Trafik Kuralları

29.04.2020

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursları

04.03.2022

En Kapsamlı Sigorta Hangisi

11.01.2021

Oto Koltuk Döşeme Tamiri Nasıl Yapılır