Kullanılmış İkinci El Lastik Alınmalı mı

ABONE OL
Kullanılmış İkinci El Lastik Alınmalı mı

İkinci el lastik alma konusu her zaman vardı, ancak internetin ve cep telefonlarındaki mobil uygulamaların yaygınlaşmasıyla daha fazla tercih edilen bir yöntem oldu. Bazı otomobil sahipleri yeni lastik aldıktan hemen sonra araçlarını satmaya karar verdikleri için satın aldıkları lastikleri satarak parasını değerlendirmeye çalışıyor. Bu da ikinci el lastik piyasasını ister istemez aktif tutuyor. İkinci el lastik alanlar ise lastik fiyatlarının pahalı olmasından yakınan kişiler.

Sebep ne olursa olsun bu satışın bir piyasası var ve önemsemek gerekiyor. İkinci el lastik almak istediğinizde ise yapmanız gereken en önemli şey kendiniz kontrol etmek. Lastiğin dışında veya içinde kesik, çıkıntı veya başka bir kusur olup olmadığından emin olmalısınız. Lastik sırtına özellikle dikkat etmeli, herhangi bir yerinde 3 mm’den az derinlik varsa o lastiği tercih etmemelisiniz.

Kullanılmış ikinci el lastik alırken şunlara dikkat edilmeli.

  • Mutlaka güvenilir bir satıcıdan almalısınız,
  • Lastiğin markasına dikkat etmelisiniz.
  • Arabanızın jant ebatlarına uygun olmasını sağlamalısınız,

Yukarıda kullanılmış ikinci el lastiklerin bir piyasasının olduğunu belirttik, ancak bu tip lastikler gerçekte alınmalı mı, alınmamalı mı?

Kullanılmış lastik almalı mıyım?

Bu soru aslında sadece kişiye özeldir diyebiliriz. Çünkü alacağınız lastik henüz çok yeni ise bu durumda da size ekonomik olarak tasarruf sağlayabilir. Bazı lastikler ise kısmen yıpranmış olduklarından dolayı daha ucuz fiyata satılabiliyor. Ancak bu tip lastikleri sırf ucuz olmasından dolayı kesinlikle tercih etmemek gerekiyor.

Lastikler söz konusu olduğunda güvenlik çok önemlidir. Yani satın alacağınız lastik ister ikinci el olsun ister sıfır olsun önce güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle dişlerinden emin olmadığınız lastiklerden ve raf ömrü dolmuş lastiklerden uzak durmalısınız. Bazı lastikler diş derinliği yerinde olsa da lastik özelliğini kaybetmiş olabileceğinden güvenli bir seçim olmayacaktır.

Diş derinliği yeterli olmayan lastiklerin araç muayenesinden geçememe gibi bir sorununun olduğunu asla unutmamalısınız. Yani bu size yeniden bir lastik masrafı çıkarabilir demek olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.12.2020

Yağ Pompası Nedir, Yağ Pompası Çeşitleri Nelerdir

28.07.2021

Mevsimlik Lastiklerinizi Ne Zaman Değiştirmelisiniz

16.07.2020

Hobbs And Shaw Filminde Kullanılan Arabalar

07.04.2021

Fren Pedalı Neden Boşalır