Kötü Havalarda Araç Kullanmanın Kuralları

ABONE OL
Kötü Havalarda Araç Kullanmanın Kuralları

Kış sezonu resmen başladığına göre, kötü hava koşullarına hazırlanmanın zamanı gelmiş demektir. Bunun içinde güvenli sürüş tekniklerini tazelemek, sürüş deneyimi seviyeleri ne olursa olsun tüm sürücüler için önemlidir.

Her tür hava için bazı sürüş ipuçları vardır. Bu sürüş tekniklerinin çoğu içgüdüsel olarak gerekleşir, ancak bazılarının da mutlaka sürücü tarafından yapılması gerekir.

Yavaşlamak

Kötü hava sınırlı görüş alanına neden olduğundan, yavaş gitmek gerekir. Yol ister iyi olsun ister kötü hava şartları ağırsa neler olabileceğini kimse kestiremez. Bunun için temkinli olmak ve yavaş gitmek hayatınızı kurtarabilir.

Takip Mesafesini Artırın

Takip mesafesini dikkate almamak iyi havalarda tehlikelidir, ancak kaygan yolları ve daha az görüş mesafesini işe dahil ettiğinizde tehlikenin boyutu çok daha büyük olacaktır. Önünüzdeki aracın bir fren lambasıyla aracın kontrolünü kaybetmeniz mümkündür.

Yola Erken Çıkın

Gideceğiniz yere ulaşmak için zamanından önce çıkmak iyi bir seçenektir. Yolculukta zamanla yarışıyor olmak ya da acele etmek strese neden olacağından dolayı kaza riskini artıracaktır.

Yağmurda, siste, karda ve buzda sürüş farklıdır ve daha fazla kontrol ve konsantrasyon gerektirir. Her birinin, sürücülerin güvende kalabilmeleri için ayarlamaları gereken kendi zorlukları vardır.

Yağmur

Yağmurda farlarınızı yakmak karanlık koşullarda daha iyi görmenize yardımcı olur ve diğer arabaların sizi görmesini sağlar. Yağmurda oluşan su birikintilerinden mutlaka kaçınmalısınız. Çünkü birikintinin ne kadar derin olacağını bilmeyeceğiniz gibi hızla girdiğinizde aracınızın kontrolünü kaybetmenize neden olabilir.

Sis

Sisli havalarda sis lambalarınızı kullanabilirsiniz. Sisli havalarda uzunları kullanmamak gerekir. Çünkü uzun farlar görüşünüzü engelleyeceği gibi karşıdan gelen aracı da etkileyecektir. Sisli havalarda beyaz çizgilere sahip

Kar ve Buz

Karlı ve buzlu havalarda aracın kontrolü zordur. Örneğin bir dönüşe yaklaşırken, hızlanmayın ve girerken yavaşça fren yapın. Bu dönüş esnasında arabanın kontrolünü elinizde tutmanıza yardımcı olacaktır.

Hazırlıklı Olun

Kötü havalarda en iyi tavsiye araç kullanmamaktır, çünkü ilerleyen saatlerde yol koşulları ve havanın durumu çok daha tehlikeli ve ağır hale gelebilir.

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.11.2021

H Ehliyet Nedir, H Ehliyet Nasıl Alınır

10.11.2021

Kullanılmış İkinci El Lastik Alınmalı mı

07.08.2020

Alkollü Kazalarda Trafik Sigortası Devreye Girer mi

30.12.2021

Mamak Sürücü Kursları - Mamak Ehliyet Kursları