Korna Çalmak Yasak mı, Yasaksa Cezası Nedir

ABONE OL
Korna Çalmak Yasak mı, Yasaksa Cezası Nedir

Uzun süre boyunca trafikte kalmak insanın ister istemez stres olmasına neden oluyor ve aşırı bir trafiğin ortasında kalındığında artık sabır taşabiliyor. Tabi her ne kadar yanlış olduğunu biliyor olsa da kaçınılmaz bir refleks olarak trafikte korna çalınıyor. Peki, gereksiz yere korna çalmanın herhangi bir yaptırımı var mı?

Gereksiz korna çalmanın cezası var mı?

Trafik kurallarının amacı sürücü ve yayaların daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaktır. Trafikte yapılan hataların sayısı arttıkça kuralların kapsamı da genişleyebiliyor ve yenilenebiliyor. Gereksiz olarak korna çalmak ise bu cezalara eklenen kurallardan bir tanesidir. 

Trafikte Gereksiz Korna Çalmanın Cezası 2021

Gereksiz korna çalmak küçük şehirlerde tercih edilen bir durum olmamasına karşın yine de yapılan hatalardan bir tanesi, ancak büyükşehirler söz konusu olduğunda bu her gün yapılan kural hatası olarak değerlendirilebiliyor. Peki böyle bir şekilde polis tarafından durdurulduğunuzda yazılacak olan cezanın miktarı ne kadardır?

Trafikte gereksiz yere kornaya basarsanız 144 TL para cezası ödemek zorunda kalırsınız. Bu ceza 15 gün içerisinde ödenirse % 25 indirim uygulanır ve 108 TL ödenir.

Trafikte Gereksiz Korna Ceza Maddesi 72 Ne Demek?

Trafikte gereksiz şekilde korna çalan sürücülere yukarıdaki miktarda ceza kesilirken bu cezanın kesilme nedeni ise Trafik Kanunun 72.maddesidir. Bu maddeye göre trafikte ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak suçtur.

Korna Çalma Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Eğer bir sürücü kendisine haksız yere korna çalma cezası kesildiğini düşünüyorsa bu durumda itiraz etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda yapılması gereken şey ise eldeki belgelerle birlikte Sulh Ceza Hakimliğine müracaat etmek gerekir. Eğer haklı olduğunuzdan emin değilseniz itiraz etmemeniz faydalıdır. Çünkü haksız bulunursanız bu durumda diğer masraflarında sizden tahsili istenecektir.

Trafikte korna çalma cezası hem diğer sürücüler hem de çevredekileri rahatsız etmemek için önemli ve yerinde alınmış bir karardır.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2021

2022 Yeni Toyota GR 86 İncelemesi

27.01.2021

Arızalı Emme Manifoldu Contasının Belirtileri Nelerdir

03.07.2023

Yakıt Cimrisi Araba Modelleri 2023

08.08.2022

Gemlik Sürücü Kursları – Gemlik Ehliyet Kursları