Kışın Sürüş Kontrol Listesinde Neler Var

ABONE OL
Kışın Sürüş Kontrol Listesinde Neler Var

Araştırmalar, bir arabanın kışın bozulma olasılığınızın iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, kış koşullarında arabaya bindiğinizde tüm koşullara hazırlıklı olmanız önemlidir. Fazladan ekipman taşımak biraz güçlük gibi görünebilir, ancak bir şeylerin ters gitmesi durumunda son derece yararlı olacaktır.

Temel Bilgiler

Ön camınızı temizlemek için buz çözücü gereklidir. Ön camınız kötü hava koşullarında gün içinde tekrar donabileceği için yanınızda taşımanız gerekebilir. Unutmayın, ön camınızı tamamen çözülmeden araba kullanmak trafik kazasına bir çağrı olabilir.

Aracınızın içi genellikle soğuk havalarda buğulanacağından bez gereklidir. Arabada elinizin altında bir bez bulundurmak, nemi kolayca silerek temizleyebileceğiniz anlamına gelir.

Yolun kapalı olması nedeniyle yoldan sapmanız gerekirse, navigasyon cihazı yolunuzu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Üst üste giyilmiş kıyafetle araba kullanmak rahatsız edici olabilir ve hareketinizi kısıtlayabilir, bu nedenle her ihtimale karşı arabanızın fan ve klima sistemini kontrol etmeniz gerekir.

Uzun bir yolculuğa çıkacaksanız, içinde çay veya kahve bulunan bir termosa ihtiyacınız olabilir. Bu sayede yolculuk sırasında uykunuzun gelmemesini de sağlamış olursunuz.

Karda tekerleğin kara saplanma ihtimali ya da yolun bir bölümünün buzlu olma ihtimalini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Bunun için yanınızda zincir bulundurmanız yerinde olacaktır. Günümüzde her ne kadar zincir bulundurmak zorunlu olsa da kar lastikleri iş gördüğünden dolayı aracın kışlık lastiklerinin takılı olmasına mutlaka özen göstermeniz gerekir. Aracınızdaki yedek lastiğinizi sık sık kontrol etmeli ve havasının yerinde olduğundan emin olmanız gerekir.  Daha fazla bilgi için Karda Lastik Basıncını Düşürmek Doğru mu? Başlıklı makalemizi de okuyabilirsiniz.

Öneriler

Özellikle uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, yukarıdakilerin hepsini gerçekleştirmenizi tavsiye etsek de, dikkate alınması gereken birkaç başka husus daha vardır:

  • Kışın belirli sorunlara daha duyarlı olacağından aracınızın bakımlı olduğundan emin olun.
  • Yola çıkmadan önce rotanızı planlayın ve gideceğiniz yere varmak için kendinize bolca zaman tanıyın.
  • Hatırlanması gereken en önemli şey, karlı veya buzlu koşullarda seyahat gerekli değilse yola çıkmamaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilir ve daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2021

Sürücü Belgesi Olan Kişilerin Ruhsal Hastalığı Saptandığında Yapılacaklar

31.12.2020

Kötü Havalarda Araç Kullanmanın Kuralları

01.09.2021

Araç Çekici Fiyatları 2022

05.01.2023

Araç Muayene Ücretleri 2023