Kış Geldi Aracınız Kışa Hazır mı

ABONE OL
Kış Geldi Aracınız Kışa Hazır mı

Kış artık kapıya dayandı ve kışlık hazırlıkla tüm hızıyla devam ediyor. Pek çok kişi montunu, kazağını, botlarını aldı ve soğuk havalara kendisini hazırlıyor. Peki, arabanız kış mevsiminin getirmiş olduğu kara, buza ve dondurucu soğuklara hazır mı?

Kışın karı ve soğuğu aracınızın birçok farklı bölümünü olumsuz etkileyebilir. Aracınızın soğuk kış şartlarına karşı güvenli olmasını sağlamak için biraz zaman ayırın ve kışlık bakımını yaptırın.

Aşağıda arabanızı kış sürüşüne hazırlamak için öneriler yer almaktadır.

Antifrizi Kontrol Edin

Arabanızın antifrizinin uygun seviyede olduğundan emin olun. Aracınızda antifriz yoksa ya da düşükse, radyatörünüzdeki suyun donarak motorunuzu soğutmasını engelleme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Lastiklerinizi İnceleyin

Aracınızın lastiklerini kontrol etmek, ne durumda olduğunu anlamanızı sağlar bu da yolda giderken kendinizden emin olmanız için önemlidir. Lastiklerinizin dişlerinde aşınma görünüyorsa değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Frenleri Test Edin

Aracınızın frenlerinin çalışır durumda olduğundan emin olun. Karda, buzda veya yağmurda sürerken frenlerinizin hazır olması çok önemlidir. Araba frenleri nasıl çalışır? Öğrenmek için makalemizi okuyabilirsiniz.

Akünüzü Kontrol Ettirin

Soğuk havaların aracınızın aküsü üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Uzun ve soğuk bir kışa hazır olduğundan emin olmak için aküyü test ettirmelisiniz.

Kışlık Lastiklerinizi Taktırın

Kar ve buz alan bir bölgede yaşıyorsanız, sert hava koşullarında daha iyi performans için kar lastiklerinizi mutlaka taktırmalısınız. Özellikle ticari araçların kışlık lastik kullanmasının zorunlu olduğunu düşündüğümüzde mutlaka son tarihe kadar takılmış olmasına özen göstermelisiniz.

Silecekleri İnceleyin

Sileceklerinizi inceleyin. Ayrılma, aşınma veya hasar belirtileri olup olmadığına bakın. Ön camınızı etkili bir şekilde temizlemiyorlarsa hemen değiştirin. Silecekleriniz gibi silecek suyunuzu da değiştirmelisiniz. Su belli bir sıcaklık derecesinin altında donacağından normal su yerine silecek suyu eklemeye özen gösterin.

Acil Durumlara Hazırlıklı Olun

İlkyardım çantasının yanı sıra kışın aracınızda taşımanız gereken başka eşyalarda vardır. Örneğin zincir, buz kazıyıcı, eldiven ve şapka gibi sayılabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.07.2022

Debriyaj Kavrama Noktası Değiştirme

30.03.2020

Yeni Tip Sürücü Belgeleri Yurt Dışında Geçerli mi

04.08.2022

Araç Değişen Parça Sorgulama Nasıl Yapılır

05.11.2021

Fren Balataları Ne Kadar Gider