Kaskoda Eksik Sigorta Nedir

ABONE OL
Kaskoda Eksik Sigorta Nedir

Kasko sigortası yaptırırken herkesin ortak amacı en kapsamlı ve en iyi kasko sigortasına sahip olmaktır. Bunun için alınan hizmetin başarılı olması için her iki tarafında kendisinden beklenen sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olması gerekir. Kaskoda eksik sigorta sorunu da bununla alakalı bir durumdur.

Kasko Sigortasının Özellikleri Nelerdir?

Kasko sigortası satın alındığında hırsızlık, çarpışma gibi durumlara karşı aracınızı güvence altına almış olursunuz. Yani araçlarına kıymet veren sürücüler bu sigorta sayesinde kendilerini çok daha güvende ve huzurlu hissederler. Kasko sigortasını yaptırdıktan sonra ise alınacak hizmet aşağıdaki gibi olacaktır.

  • Aracınıza başkası tarafından bilerek ya da bilmeyerek zarar verilmesi,
  • Aracın farklı bölümlerinde meydana gelen hasarlar
  • Aracın çalınması (Hırsızlık)
  • Aracın çalınma teşebbüsünde bulunulması ve bu doğrultuda araca zarar verilmesi,
  • Trafik kazası,

Yukarıda belirtilmiş olan durumlarda kasko sigortası hem sizi maddi olarak hem de aracı koruma altına almış olacaktır. Kasko sigortası isteğe bağlı olarak yapılır ihtiyaca göre de kapsamı genişletilebilir.

Kasko Sigortası Çeşitleri

Bir sürücü kasko sigortası yaptırırken karşısına 4 farklı seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler ise şöyledir;

  1. Dar kasko
  2. Genişletilmiş kasko
  3. Klasik kasko
  4. Tam kasko

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu 4 seçenekten bir tanesini seçmeniz gerekiyor.

Dar Kasko: Dar kasko, adından da anlayacağınız gibi kapsamı en az olandır. Yani her türlü durumda kasko sigortanız size ödeme yapmayacaktır.

Genişletilmiş Kasko:  Genişletilmiş kasko seçeneğinde daha çok trafik kazalarına odaklanma sağlanır. Yani aracın tam korunmasını istiyorsanız bu durumda genişletilmiş kasko sizin işinizi tam olarak görmeyecektir.

Tam Kasko: Tam kasko adından da anlayacağınız üzere kasko sigortasında tam kapsam sağlayan bir güvencedir. Aracınız tam kasko ile birlikte geniş bir sigortaya sahip olacaktır.

Kaskoda Eksik Sigorta  

Kasko sigortası yaptırdıktan sonra poliçenizdeki hakların hepsine sahip olmak için mutlaka bilgilerinizin doğru olması gerekiyor. Eğer ki kasko bilgileriniz eksik ve hatalı olursa bu durumda hak talebinizin de boşa düşmesi söz konusu olacaktır. Kasko sigortası yaptırılırken içeriğinde yazan tazminat ve koşullara dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde kaskoda eksik sigorta problemi ile karşılaşılabilir.

Kasko sigortası hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.01.2023

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar 2023

13.12.2021

Sultanbeyli Sürücü Kursları - Sultanbeyli Ehliyet Kursları

09.12.2020

Yaya ve Sürücü Güvenliği

30.03.2020

Sertifika Hakkında Merak Ettikleriniz