Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz

ABONE OL
Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz

Kasko sigortası, sürücüleri birçok maddi zarara karşı koruyan önemli bir güvencedir. Bunun içinde kasko sigortasını trafik sigortasıyla karıştırmadan mutlaka yaptırmak gerekir. Trafik sigortası zorunlu kasko ise isteğe bağlı olduğundan dolayı bazı sürücüler kasko sigortası yaptırmak istemeyebilir. Ancak kasko sigortasına verilecek olan paranın boşa olmadığının da altını çizmek gerekir.

Kasko sigortasının amacı kaskolu olan aracın zararını karşılamasıdır. Ancak kasko sigortasının da karşılamadığı bazı hasar durumları vardır.

Kasko Hangi Durumları Karşılamaz?

Yukarıda da kasko sigortasının her hasarı karşılamadığını belirttik. Buna göre kasko sigortasının karşılamadığı durumlar şöyledir:

  • Kaza yapan şoförün ehliyeti yoksa
  • Aracın düzenli bakımları yapılmamışsa ve bundan dolayı araçta birtakım bozulmalar meydana gelmişse,
  • Savaş zamanında,
  • Araç üzerinde modifiye işlemi yapılmışsa,
  • Alkollü ya da uyuşturucu madde kullanarak kaza yapılmışsa,
  • Araç bilerek ve isteyerek bir yere çarpılmışsa.

Belirttiğimiz bu durumlar kasko sigortasının karşılamaması için yeterlidir. Kaskonun aracınızdaki hasarları karşılayabilmesi için aşağıdaki durumların gerçekleşmiş olması gerekir.

Kasko Hangi Durumlarda Aracın Zararlarını Karşılar?

Kasko sigortası yanma, çalınma, çalınma teşebbüsü ya da çarpılma gibi durumlarda devreye girer. Yani standart bir kasko sigortasına sahipseniz ve aracınız seyir halindeyken bu durumlardan birisi meydana gelmiş ise o zaman kasko sigortası devreye girecektir. 

Kısacası kaskolu bir aracın sigortasının devreye girebilmesi için dış etkenlerin veya aracın teknik donanımından kaynaklanan bir hasarın meydana gelmiş olması gerekiyor.

Bir kasko sigortasının hangi ödemeyi yapacağına sigorta firmasının kendisi karar verir. Yani siz isterseniz kaskonuza ek teminatlar yaptırarak güvencenizi daha geniş bir kapsama çekebilirsiniz.

Kaskoya Eklenebilecek Ek Teminatlar Nelerdir?

  • Grev, eylem gösterilerde aracın zarar görmesi,
  • Terör olaylarından aracın zarar görmesi,
  • Depremde aracın zarar görmesi,
  • Sel ve su baskınlarına karşı aracın zarar görmesi
  • Anahtar kaybı,

Yukarıda sıraladığımız teminatların dışında yaptırabileceğiniz farklı teminatlarda bulunmaktadır. Daha geniş kapsamlı ya da özel bir teminat isteniyorsa bu durumda sigorta şirketiyle iletişime geçmek doğru olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.08.2023

Engelli Raporu ile Araç Nasıl Alınır

05.05.2022

B Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, B Sınıfı Ehliyet Nedir

23.03.2020

Gorkovsky Avtomobilny Zavod (GAZ) Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

14.10.2020

Yollar Nasıl ve Neden Yapılır