Karbüratörlü Sistem LPG Beyin Arızası ve Çözümü

ABONE OL
Karbüratörlü Sistem LPG Beyin Arızası ve Çözümü

Karbüratörlü araçlar tek nokta LPG bulunur. Bu tip araçlarda en çok yaşanan şey beyin arızasıdır. Belirtisi ise kış aylarında sabah marşa basınca motor ısınana kadar aracın düzensiz çalışmasıdır. Ancak her geç ve düzensiz çalışan araçlar içinde beyin bozuk demek doğru değildir. Bunun için diğer ipuçlarını da gözden geçirmek gerekir.

LPG Beyin Arızası Belirtileri Nelerdir?

  • Motorun suyuna gaz karışabilir
  • Sabah LPG beyni donar,
  • Beyinden sürekli gaz kaçırır,
  • Sabah geç çalışır ve rölantide düzensizlik olur,
  • Beyin dirseklerinden ya da diyaframdan su kaçırır

Motor Suyuna LPG Karışması

LPG beyninin içerisinde su diyaframı vardır. Diyafram conta şeklindedir ve yırtıldığında beyinde bulunan gaz ile su birbirine karışır. Su hortumların şişmesine ve uzun süreli kullanılması halinde kapak contasının yırtılmasına neden olur. Bu sorunun meydana gelmemesi için ayda bir kez yedek su depo kapağının altından koku gelip gelmediğine bakılması gerekir. Koku geldiği fark edilirse diyafram takımının ya da LPG beyninin yenilenmesi gerekir.

LPG Beyin Donması

Soğuk havalarda yaşanan en önemli sorunların başında LPG beyninin donması gelir. LPG beyni içerisindeki diyaframlar sertleşerek aşındıklarından dolayı motora yüksek miktarda gaz çıkışı meydana gelir bu da aracın boğulmasına neden olur. Böyle bir durumda beynin yeniden ayarlanması gerekir. Eğer yapılan ayar tutmuyorsa o zaman LPG beyninin değiştirilmesi gerekir.

Beyinden Sürekli Gaz Kaçırması

LPG beyninin kenarlarında bulunan cıvataların gevşemesi ya da gaz diyaframının delinmesi gibi durumda araçta gaz kokusu hissedilir. Bu sorunun onarılması için beyin kapak vidalarının sıkılıp kontrol edilmesi gerekir.

Sabahları Geç Çalışma ve Rolantide Düzensizlik

LPG’yi taktırdıktan 4–5 yıl sonra LPG içinde bulunan diyafram ve contalarda aşınmalar meydana gelir. Bu durum karbüratöre orantısız miktarda yakıt gitmesine neden olur ve bu da rölantinin düşmesine hatta motorun aniden stop etmesine neden olur.

Beyin Dirseklerinden veya Diyaframdan Su Kaçırması

Araca çok fazla antifriz konulması LPG beyin contalarının çürümesine neden olur. Kışın direklerden antifriz kaçağı yaşanabilir. Sorunun giderilmesi için dirseklerin değiştirilmesi gerekir.

LPG bakım ve arızaları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2021

Trafik Tescil Belgesi Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

29.04.2020

Çanakkale Sürücü ve Ehliyet Kursları

02.02.2022

Amortisör Patlarsa Ne Olur

07.12.2021

Otomobillerde Ön Cam Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır