Kaportada Paslanma Nasıl Önlenir

ABONE OL
Kaportada Paslanma Nasıl Önlenir

Pas, aracın metal gövdesine, altına veya metal kısımlarına nem ulaştığında meydana gelen bir olaydır. Pas, sadece arabanın görünümünü bozmakla kalmaz, zamanla arabanın gövdesini de tahrip edebilir. Nemli bir yerde ya da denize yakın bir şehirde yaşıyorsanız, aracınızın paslanma şansı daha yüksektir.

Paslanmış bir aracı her ne kadar mükemmel bir şekilde boyamış olsanız olun bu işe yaramayacaktır.

Aracın Paslanmasına Ne Sebep Olur?

Her araç pas tutabilir. Özellikle marka ve modele bağlı olarak paslanma hızı farklı olabilir. Aracın demir, oksit ve suya açık olması demek kısa sürede paslanabileceği anlamına gelecektir. Tuz, oksidasyon döngüsünü hızlandıran tek bileşendir. Dolayısıyla aracın ilk paslanacak olan bölgesi de altı ve çamurluk ağızlarıdır. 

Aracın paslanmasını önlemek için aşağıda bahsedeceklerimizi dikkatlice okumalısınız.

Aracınızı Kapalı Alanda Tutun

Aracınızı olabildiğince kapalı alanda tutmalısınız, çünkü açık alanda durduğunda yağmur ve güneşe daha çok maruz kalacağından dolayı paslanma ihtimalini daha da güçlendirirsiniz.

Aracınızı Temiz Tutun

Toprak, kir ve tuz aracın koruyucu son kat ömrünü kısaltabilir. Aracınızın kirli görünüp görünmediğine bakmadan, iki haftada bir yıkamanız idealdir. 

Cilalayın

Cila, aracınızın pürüzsüz ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur ve boyanın, son katına ekstra bir kaplama sağlar. Cilayı kendinizde yapabilirsiniz, ancak istenilen sonucu elde edebilmeniz için bir tamirciye yaptırmanız daha faydalı olacaktır.

Seramik Kaplama Yaptırabilirsiniz

Aracınızı cilalamak, aracın dış unsurlarını azaltmak için idealdir, ancak günümüzde çoğu araç sahibi seramik kaplamayı çok daha etkileyici bir seçenek olarak benimsemiştir. Seramik kaplama boya ile birleşir ve koruyuculuğu daha fazladır.

Pas Önleyici Spreyler

Paslanma sorunu yaşıyorsanız yapılacak en iyi şey pas yayılmadan müdahale etmektir. Aracın bakımı düzenli yapılırsa paslanmış olan parçaları değiştirebilir ve bu sayede diğer parçaların bakımlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

İster yeni bir arabayı koruyor olun, ister eski bir aracın paslanmasını önlüyor olun yukarıdaki uyarıları dikkate almanız faydalı olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2022

Araç Muayene Periyodları Neye Göre Belirlenir

18.11.2021

Ehliyet Sınavından Geçmek İçin Çıkmış Sınav Sorularının Önemi Var mıdır

15.12.2020

Kaskoda Eksik Sigorta Nedir

30.03.2020

Yeni Tip Sürücü Belgeleri Yurt Dışında Geçerli mi