Kadınlar İçin En İyi Motosikletler

ABONE OL
Kadınlar İçin En İyi Motosikletler

Yazımıza motosiklet sürücülerinin yüzde 20'sinin kadın olduğunu söyleyerek başlayalım. Yani bu rakam son 10 yılı ele aldığımızda neredeyse 2 katı.

Motosiklet üreticileri yukarıda belirtmiş olduğumuz oranlara dikkat çekiyor ve kadınlara yönelik motosikletlerin üretimine daha fazla önem veriyor. Motosikletler teknik olarak üniseks olsa da, daha kısa boylu sürücüler için daha konforlu özelliklere sahip modeller vardır.

Bir bayan olarak motosiklet almaya hazırsanız önceliğiniz doğru motosikleti bulmak olmalı. 

Motosiklet Alırken Dikkate Alınacak Özellikler

Aklınızda bulundurmanız gereken üç özellik vardır: motor boyutu, toplam ağırlık ve koltuk yüksekliği. İlk olarak, deneyim seviyenize uygun bir motor boyutu tercih etmelisiniz.

Daha önce hiç motora binmemiş yeni başlayan bayanların 250 cc ila 500 cc bir motora bağlı kalmaları faydalıdır. Daha önce biraz sürdüyseniz ancak yine de acemi bir motorcuysanız 600 cc ila 750 cc tercih edebilirsiniz.   

1.Koltuk Yüksekliği

Koltuk yüksekliği söz konusu olduğunda, motorun üzerinde otururken ayaklarınızı rahat bir şekilde yere düz bir şekilde koyabilmeniz gerekir. Motosikleti parmaklarınızın ucunda desteklemek, motoru güvenli bir şekilde dengelemek ve kontrol etmek için ihtiyaç duyduğunuz dengeyi ve gücü sağlamaz.

2.Motorun Ağırlığı

Motoru dengeleyebilmeniz ve kontrol edebilmeniz gerekir. Motor çok ağırsa sizi kolayca devirebilir ve devirdiğinizde kendi başınıza kaldıramazsınız. Bunun için kendi cüssenize göre bir motor tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Harley-Davidson Sportster

Kadınlar arasında en popüler motosiklettir. Alçak koltuk ve dengeli ağırlık dağılımı, yolda manevra yapması kolay bir tercihtir. Dik bir sürüş pozisyonu sağlayan gidon ile kendinizi güvende hissedersiniz. Superlow 2019 yılında son kez üretilmeye başlanmıştır.

  • Ağırlık: 569 kg
  • Koltuk Yüksekliği: 25,5 cm
  • Motor Boyutu: 883 cc

Yamaha R6

33 cm’lik koltuk yüksekliğine sahip olan bir motordur. Bu modelde kısa sürücüler ayaklarını yere düz bir şekilde rahatça basmakta zorlanabilir. Ergonomik sürüş pozisyonu ve aerodinamik stili, onu hem yeni başlayanlar hem de deneyimli motosiklet sürücüleri arasında popüler bir seçim haline getirmiştir.

  • Ağırlık: 419 kg
  • Koltuk Yüksekliği: 33,5 cm
  • Motor Boyutu: 599 cc

Kawasaki Ninja

Kadınlar ve yeni sürücüler arasında en popüler ikinci motosiklettir. Spor motosiklet arıyorsanız, bu harika bir başlangıç ​​motosikleti olarak tercih edilebilir.

  • Ağırlık: 374 kg
  • Koltuk Yüksekliği: 29,3 cm
  • Motor Boyutu: 248 cc

Motosikletler hakkında detaylı bilgiler alabilmek için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.05.2021

Direksiyon Çeşitleri

21.07.2020

Hurda Araç İndirimi Nedir

29.04.2020

Aydın Sürücü ve Ehliyet Kursları

12.05.2020

Sürücü Kursu Açılış Tarihi Belli Oldu