İstanbul İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Veren Yerler

ABONE OL
İstanbul İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Veren Yerler

18 yaşını dolduran herkes hemen ehliyetini alıp trafiğe çıkmak ister, ancak o zamana kadar hiç araç kullanmamış olan bir kişi için bu iş o kadar kolay değildir. Bazı kişiler psikolojik olarak araç kullanmayı öğrenemez, bazıları ise ehliyetlerini almış olmalarına karşın yeterli eğitimi göremediklerinden trafiğe çıkma cesareti gösteremezler.

İstanbul İleri Sürüş Teknikleri

İleri sürüş teknikleri ise kolay araç kullanabilme konusunda önemli bir adımdır ve ehliyet sahibi kişilerin trafikte hem kolay hem de pratik bir şekilde araç kullanmasına olanak sağlar.  İleri sürüş eğitimi veren kişinin mutlaka araç kullanma konusunda gerekli donanıma sahip olması gerekir. İletişim ise bu noktada oldukça önemlidir. Karşınızdaki insanla iyi bir iletişim kurduğunuzda heyecanını ortadan kaldıracağınız gibi öğrenme çabasını da artırmış olursunuz. Bunun için ileri sürüş eğitmeni seçimine çok dikkat etmek gerekir.

İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Kimdir?

İleri sürüş eğitmeni, güvenli bir sürüş için gerekli olan tüm bilgileri sürücü adayına öğreten kişiye denir. Eğitmen, hem teorik bilgilere sahiptir hem de bildiği bu bilgileri araç üzerinde göstererek uygulayabilir. İleri sürüş eğitmenleri özel direksiyon dersi veren hocalardan daha ileri bir seviyededir bunun için aldığınız eğitim sonunda trafikte karşılaşacağınız tehlikelere karşı daima hazır olursunuz ve gerekli manevraları anlık olarak gerçekleştirebilirsiniz. Kısacası ileri sürüş teknikleri eğitmeni güvenlik ve araç konusunda uzman donanıma sahip kişidir.

İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeninin Görevleri Nelerdir?

İleri sürüş eğitmeninin asıl görevi, kendisinden eğitim alan kişilerin karşılaşabilecekleri kaza senaryolarına karşı daima hazır olmasını sağlamaktır. Eğitmenin diğer görevleri ise şunlardır:

  • Aracın genel parçaları konusunda sürücünün gerekli bilgiye sahip olmasını sağlamak.
  • Aracın güvenlik donanımları hakkında bilgi vermek,
  • Pasif güvenlik önlemleri ve donanımları hakkında bilgi vermek,
  • Resim ve videolu anlatımlarla sürücünün dikkatini olası tehlikelere karşı çekmek,
  • Tehlike anında ne yapması gerektiği hususunda sürücüyü bilgilendirmek,
  • Kaza sonrasında yapılabilecekleri anlatmak,

İleri sürüş teknikleri eğitimi önemli ve eğitmen seçimi dikkat edilmesi gereken bir husustur.

İleri sürüş teknikleri eğitmeni bulabileceğiniz sürücü kurslarına https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.08.2021

En Uzun Menzilli Elektrikli Araçlar

27.05.2021

En İyi Yol Konulu Filmler

13.04.2021

Şanzıman Arızasının Belirtileri

13.08.2021

SRC Belgesi İçin Yasal Yaş Sınırı Nedir? Kaç Yaşında Olunması Gerekir