İmmobilizer Nasıl İptal Edilir

ABONE OL
İmmobilizer Nasıl İptal Edilir

Otomobillerde yaşanması muhtemel olan hırsızlık ve çalınma olaylarına karşın otomobil üreticileri sürekli yeni teknolojiler geliştirmiş ve bunu da her yeni otomobilinde kullanmıştır. İmmobilizer sistemi de bunlardan bir tanesidir. İmmobilizerli olan bir aracın anahtar olmadan çalışması mümkün değildir. Yani aslında sistemin sunduğu en önemli şey güvenliktir.

İmmobilzer otomobillerde kullanılırken bazı sürücülerde sistemin kapatılıp kapatılamayacağını merak etmiştir. Nedeni ise sürücüyü bazı durumlarda çözümsüz bırakmasından kaynaklıdır.

İmmobilizer Neden İptal Edilir?

İmmobilizerin iptal edilmesinin en önemli nedeni aracın anahtar olmadan çalışmamasıdır. Hatta sistem öyle ayarlanmıştır ki araca düz kontak yapılsa dahi çalışmayacaktır.

İmmobilizer Hatası Neden Olur?

Otomobillerdeki elektronik aksamların tümünde bazı sorunlar yaşanabilir ve bu da normaldir. Güvenlik sistemi olarak bilinen immobilizer ise bazı durumlarda sorun yaşanmasına neden olabilir. Örneğin aracın sert bir yere düşmesi ya da su ile temas etmesi sistem içerisindeki çipin zarar görmesine ve doğal olarak da immobilizerin hata vermesine neden olabilir. Bu durumun tespit edilmesi aracın gösterge panel ışığının yanmasıyla mümkündür, fakat bir şekilde arıza ortaya çıkmışsa hemen onarılması gerekir. Aksi durumda aracın çalışması mümkün olmayacaktır.

İmmobilizer Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir otomobilde immobilizer olup olmadığının anlaşılabilmesi çok kolaydır. Eğer aracı kilitlediğinizde aracın herhangi bir yerinde (genelde önde) kırmızı ışık yanıp sönüyorsa bu durumda araçta immobilizer sistemi var demektir.

 Sistem hırsızlığa karşı tam koruma sağlamış olduğundan dolayı otomobil üreticileri ve uzmanları bu sistemin devre dışında bırakılmasını kesinlikle istemiyor. Sistem araçlarda yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan sonra araba çalmalarının azalmış olması aslında bu sistemin ne kadar güvenli olduğunu da açık bir şekilde ortaya koymuştur.

İmmobilizer’in illaki iptal edilmesi isteniyorsa o zaman mutlaka profesyonel birilerinden yardım istenmesi gerekir, çünkü bu her yerde yaptırabileceğiniz bir işlem değildir.

Otomobillerde güvenlik sistemleri araç sahipleri için çok önemlidir. Güvenlik sadece kazalara karşı değil aynı zamanda aracın korunmasına karşında sağlanması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.09.2022

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat Sürer

02.12.2022

Bujilerin Ne Zaman Değiştirilmesi Gerekir

01.02.2021

Güneşe Doğru Sürüşün Tehlikeleri Nelerdir

23.03.2020

BMC Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi