İlkokul Mezunu Ehliyet Alabilir mi

ABONE OL
İlkokul Mezunu Ehliyet Alabilir mi

İlk kez ehliyet alacak kişilerin merak ettiği pek çok soru işareti vardır. Özellikle halk arasında çıkan ilkokul mezunları ehliyet alamaz söylemlerinden sonra eğitimleri ilkokul olan kişiler bu sorunun yanıtını daha fazla merak etmeye başlamışlardır. Bu makalemizde ilkokul mezunu ehliyet alabilir mi? Sorusunun yanıtını verelim istedik.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 76.maddesine göre ilkokul mezunları ehliyet alabilirler. Bunun için ilkokul mezunuyum ehliyet alabilir miyim? Diye merak ediyorsanız yanıtı evet olacaktır.

İlkokul mezunu bir kişi eğer B sınıfı ehliyet almak isterse ya da a sınıfı motosiklet ehliyeti almak isterse bu durumda aşağıdaki belgeleri temin etmeleri yeterli olacaktır.

  • Adli Sicil Kaydı
  • Sağlık Durumu Belgesi
  • TC kimlik belgesi
  • Biometrik fotoğraf

İlkokul Mezunu Olmayanlar Ehliyet Alabilir mi?

Eğer bir kişi henüz ilkokuldan mezun olmamış ise bu durumda  eğitimine devam ettiğini gösteren bir belge almaları gerekiyor.. Bunun içinde eğitimine devam ettiği yerden öğrenci belgesi almaları yeterli olacaktır. Türkiye’de normal şartlarda ilkokul mezunu olmayan yoktur. Eğer sürücü olmak isteyen kişinin ilkokul diploması ya da belgesi yoksa bu durumda ehliyet alamaz.

İlkokul Mezunları Hangi Ehliyet Sınıflarını Alabilirler?

Ehliyet alabilmek için hangi sınıf olursa olsun ayrı bir eğitim derecesi söz konusu değildir. Yani ilkokul mezunu olan herkes başvuracağı ehliyet sınıfına ait olan diğer şartları taşıyorsa bu durumda ehliyet alma hakkına sahiptir.

İlkokul Ve Ortaokul Diploması Nasıl Alınır?

Sınavlara girdikten sonra başarılı olan ve diploma almaya hak kazanan öğrencilerin diplomaları Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüklerine teslim edilmektedir.

İlkokul Ve Ortaokul Diplomasına Kimler Başvurabilir?

  • Eğitim yaşını tamamlamış olanlar,
  • İlkokulu tamamlamadan ayrılanlar,
  • Beşinci sınıfı tamamlamış olanlar
  • Başarı belgesi olanlar,
  • Yurtdışında öğrenimini tamamlamış ve denkliği olanlar.
  • Yurtdışında görevlendirilmiş olan anne, baba veya vasisiyle birlikte bulunduğunu belgelendiren öğrencilerde yaş kaydı aranmaksızın başvurabilirler.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.08.2020

İkinci El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

02.06.2021

Motor Uyarı Işığı Yanarsa Ne Yapmalısınız

26.05.2022

Animasyonlu Ehliyet Sınav Soruları 2022

04.01.2022

Şereflikoçhisar Sürücü Kursları - Şereflikoçhisar Ehliyet Kursları