Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

ABONE OL
Hız Tümsekleri Araca Zarar Verir mi

Muhtemelen sizinde araç kullanırken şikayet ettiğiniz hususlardan biri aniden karşınıza çıkan hız tümsekleridir. Belki bu da nereden çıktı diyorsunuz, ancak bu tümseklerin konuldukları yerler seçilirken öyle rastgele olmadığını da bilmek istersiniz.

Hız tümsekleri, yayaların ve diğer sürücülerin güvenliği için tasarlanmış ve üretilmiştir. Araçların hızını yavaşlatmak için kullanılan bu tümsekler genellikle okullar, otoparklar veya oyun alanları gibi yerlerde sıklıkla görülür.

Hız tümsekleri yayaları güvende tutar, kaza veya ölümcül bir olay olasılığını azaltır. Sürücüleri çok hızlı gitmekten caydırmak için hız tümsekleri yapılsa da, bazen sürücüler bu hız tümseklerini fark etmez ve tam hızla girer. İşte hız tümsekleri arabaya zarar verir mi sorusu da tam bu nedenden kaynaklanır.

Hız tümsekleri yayalara zararsızdır, ancak dikkatli olmazsanız arabanıza zarar verebilir. Lastiklerinizde, süspansiyon sisteminizde, direksiyonunuzda, egzozunuzda ve daha farklı parçalarda.

Hız Tümseğine Hızla Girmek Arabaya Zarar Verebilir mi?

Evet, zarar verebilir! Ancak sadece hız tümseğine çarptığınızda veya yüksek hızda geçtiğinizde değil, yanlış açıyla üzerinden geçmeye çalıştığınızda hasar verebilirsiniz.  Özellikle yere yakın bir araç kullanıyorsanız dengesiz birşekilde geçtiğinizde muhtemelen altına zarar verebilirsiniz.

Hız Tümseği Lastiklere Zarar Verir mi?

Hız tümseklerini yavaş ve düzgün geçtiğinizde lastiklerinize zarar vermez. Ancak, hızlı gittiğinizi fark etmezseniz bozuk olan bir hız tümseği lastiklerinizde ciddi hasara neden olabilir. Çok hızlı bir şekilde hız tümseğine girdiğinizde lastikleriniz iniş sırasında yere daha sert değer ve bu da lastiğin yanağının yerle temas etmesine neden olur. Böyle bir durumda ise lastiğin patlaması ya da yırtılması söz konusu olabilir.

Hız Tümseği Amortisörlere Zarar Verir mi?

Otomobilin amortisörleri süspansiyon yaylarına destek verir.  Bu sayede yolun kusurlarını ortadan kaldırarak aracın daha seyrini daha pürüzsüz bir hale getirir. Amortisörler yumuşak bir sürüş yapmanızı sağlasa da, bu emicilerin kaldırabileceği bir darbe sınırı vardır. Siz hız tümseğinin üzerinden hızlı bir şekilde geçerken amortisörde işini yapmakta zorlanır. Doğal olarak bu da amortisörlerin arızalanmasına neden olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2021

İdeal Kamyon Kullanma Süresi Ne Kadar

16.03.2021

Araba Motoru ve Parçaları Nelerdir

28.04.2023

Vinç Operatörü Ehliyeti Nasıl Alınır

12.05.2021

Yağ Soğutucu Nedir? Arıza Belirtileri Nelerdir