Hibrit Araç Nedir? Hibrit Araçların Avantajları Nelerdir

ABONE OL
Hibrit Araç Nedir - Hibrit Araçların Avantajları Nelerdir

Hibrit araç nedir? sorusu özellikle elektrikli otomobillerin gündeme gelmesinden sonra daha fazla merak edilmeye başlandı. Biz bu makalemizde hibrit araç nasıl çalışır ve yakıt tüketimi nasıldır gibi soruların yanıtlarını vererek kafadaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalışalım istedik.

Hibrit Araba Nedir?

Benzinli bir aracın özellikle kalabalık yollarda ve trafiğe kapalı alanlarda benzin motoru yerine elektrik motoruyla çalışmasını sağlayarak yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlamak amacıyla üretilmiş olan otomobillere verilen isimdir. Hibrit otomobillerde iki farklı motor seçeneği vardır. Bu nedenle bu araçlar melez araç şeklinde de tanımlanmaktadır.

Eğer hibrit arabaların fiyatlarına takılmazsak büyük şehirlerde yaşayanlar için çok mantıklı bir seçim olacaktır. Nedeni düşük yakıt tüketimi ve emisyonu şeklinde açıklanabilir.

Hibrit Arabaların Dezavantajları Nelerdir?

Hibrit araçlar diğer modellere oranla az yakıyor olsa da elbette ki her şeyiyle avantajlı demek doğru olmayacaktır. Aşağıda bahsedeceğimiz başlıklar hibrit araçların dezavantajlarını oluşturmaktadır.

  • Aynı marka ve model araçlara göre fiyatları daha yüksektir.
  • Aracın markasına göre yedek parça bulma olasılığı biraz sorunludur.
  • İkinci el araçlarda sorun yaşama ihtimali fazladır.
  • Yeni teknoloji olmasından dolayı hatalara her zaman açık olabilir.

Hibrit Otomobillerin Tarih

Hibrit araçları daha yakından tanıyabilmek için aslında tarihlerine de bakmak gerekir. İlk olarak üreten ve satan Toyota olsa da aslında tarihi çok eskilere dayanır. Bu tip araçlar ilk olarak 1902 yılında Porsche tarafından üretilmeye başlanmış ve sistem en basit haliyle kullanılmıştır. 1997 yılında Toyota sistemi daha gelişmiş hale getirerek bugünkü popülerliğinde önemli bir yer edinmiştir.

Hibrit Arabalar Nasıl Çalışır?

Hibrit araçlar elektrikli araçlarla karıştırılmaması gerekir. Yani bu tip araçların şarj edilmeye ihtiyacı yoktur. Elektrik motorunun güç kaynağı aracın kendisidir. Yani araç sürüş esnasında kendini şarj eder ve sadece dur-kalklarda bu sistem devreye girer.

Hibrit Arabaların Avantajları

Hibrit araçların avantajları dezavantajına göre daha yüksektir. Ancak en çok bilineni yakıt tüketiminde cimri olmasıdır. Bunun dışında gürültüsüz olması, vites geçişlerinde performans kaybının yaşanmaması da aracın avantajları arasında yer almaktadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.09.2021

Full Kaskonun Diğer Kaskolardan Farkı Nedir

02.07.2021

Ankara Sürücü Kursu Fiyatları 2022

24.07.2020

Yedek Parçası En Ucuz Arabalar

20.05.2022

Antalya Korkuteli Sürücü Kursları – Korkuteli Ehliyet Kursları