HGS İhlali Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
HGS İhlali Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır

HGS geçiş ihlali yapan sürücüler kendilerine kesilen cezayı ödemekle mükelleftir. Bu nedenle HGS’den kaçak geçiş yapan sürücülerin cezalarıyla ilgili durumu öğrenmeleri ve bir an önce ödemeleri gerekir. Zamanında ödenmeyen borç katlanarak büyümeye devam edeceği gibi ileriki zamanlarda daha büyük sorunların ortaya çıkmasına da neden olabilir.

Türkiye’de özellikle şehirlerarası yolculuklarda, köprü ve tünellerde HGS sistemi yani Hızlı Geçiş Sistemi kullanılır. Bu tip bir geçişin amacı, sürücünün daha hızlı ve kesintisiz giderek istediği yere daha konforlu bir şekilde ulaşmasını sağlamak.

Paralı yollardan geçerken hem durmamak hem de konforu düşürmemek adına otomatik sistemler kullanılır. Bu sistem HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi’dir. Bu tahsilat işlemi ise PTT ya da bankadan alacağınız barkot ile otomatik olarak yapılır. Sürücüler zaman zaman HGS’lerini doldururlar, ancak bu yolları sık kullanan kişiler bazı durumlarda HGS kartlarında bakiye olduğunu düşünerek aldırış etmezler. Dolayısıyla böyle bir durumda yüklü ceza ödememek için sürücülerin HGS sorgulama yaparak kaçak geçişlerinin olup olmadığını tespit etmeleri gerekiyor.

HGS Geçiş İhlali Nasıl Sorgulanır?

HGS geçiş ihlali sorgulama farklı yöntemler kullanılarak yapılır. Bu yöntemler ise aşağıdaki gibidir:

PTT İnternet Sitesinden Sorgulama: HGS borç sorgulama işlemi PTT’nin resmi internet sitesi kullanılarak yapılabilir. İlgili sayfa üzerinden aracın plakası girilir ve sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

E-Devlet Üzerinden Sorgulama: HGS geçiş ihlalini sorgulamanın en pratik yollarından birisi de e-devlet üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmektir. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa PTT’den alabilirsiniz. Ya da mobil bankacılık kullanıyorsanız bankanızdan e-devlete geçiş yaparak HGS borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Çağrı Merkezinden Sorgulama: HGS sorgulamasını telefon üzerinden de yapabilme imkanınız var. Eğer internet üzerinden sorgulama yapmayı bilmiyorsanız 0850 460 60 60 çağrı merkezini arayarak gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Karayolları İnternet Sitesinden: Karayolları genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden de sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey kaçak geçiş yaptıktan 2-3 gün içerisinde sorgulamanızı yapmaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.12.2020

Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

18.08.2022

Araç Fiyatı Nasıl Öğrenilir, Arabam Kaç Para Eder

28.01.2022

Kapaklı Sürücü Kursları – Kapaklı Ehliyet Kursları

25.10.2022

Yeni Ehliyet Kaç Günde Teslim Edilir? Kaç Günde Gelir