HES Kodu Kendi Aracımla Seyahat Ederken Gerekir mi

ABONE OL
HES Kodu Kendi Aracımla Seyahat Ederken Gerekir mi

Korona virüsün etkilediği pek çok sektör var ve bu da doğal olarak bizim hayatımızda önemli ve köklü bir değişime neden oluyor. Yani eskiden evimizden çıkıp istediğimiz yere istediğimiz şekilde gidebilirken bugün yetkililerin iki dudağının arasında yaşar olduk. Birileri araçta maske takmayı zorunlu hale getirirken birileri araçta belli sayıda kişinin seyahatine izin veriyor. Bunun içinde anlık olarak değişen gündeme kilitlenmiş durumdayız.

Söz konusu ulaşım olduğunda son zamanlarda dikkat çeken uygulamalardan birisi de HES kodu oldu. Yani HES kodunuz olmadan toplu taşıma araçlarına alınamıyorsunuz. HES kodunun ne işe yaradığını merak edenlere hemen açıklayalım. Korona’ya karşı sizin risk durumunuzu belirtiyor. Yani kodunuz sorgulandığında risk gurubu içerisinde bulunuyorsanız bu durumda size farklı yaptırımlar uygulanıyor.

Sağlıklı bir yaşam açısından baktığımızda oldukça faydalı bir yöntem ve bu yöntemle insanlar kendilerini biraz daha güvende hissedebiliyorlar. Diğer bir faydası ise korona’yı yok edebilmede etkin bir çözüm olabileceği düşünülüyor. Yani ülke olarak oldukça gelişmiş ve iyi bir uygulama.

İşin diğer bir bölümünde ise HES kodunuzu bilmiyorsanız o zaman birtakım yaptırımlarla karşılaşıyorsunuz örneğin toplu taşıma araçlarına alınmamak gibi. Kısacası HES kodu şu an başka yerlerde ve kendi özel aracınızda seyahat ederken sizden istenilen zorunlu bir uygulama değil ancak pek yakında zorunlu olacağı da açık ve net görünüyor. Bunun için eğer HES kodunuz yoksa mutlaka temin etmeye bakmalısınız.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu internetten e-devlet üzerinden alınabildiği gibi aynı zamanda SMS ile de alınabiliyor. SMS ile almak istediğinizde HES yazıp boşluk TC. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve Paylaşım süresi (gün sayısı şekilde olması gerekmektedir) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

E-devlet üzerinden almak istediğinizde önce e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz varsa o zaman TC kimlik numaranızla sisteme giriş yapıyorsunuz ve arama çubuğuna HED kodu sorgulama ya da alma şeklinde yazdığınızda karşınıza çıkıyor. Yeni HES kodu alma seçeneğini seçtikten sonra size süreli ya da süresiz isteyip istemediğiniz soruluyor. Bunun kararı size kalmış. Süresiz aldığınızda 18 ay yenilemeniz gerekmiyor. Oluştur dediğinizde ise size bir kod veriliyor ve bu kodu saklamanız gerekiyor. Yapmanız gereken işlem sadece bu kadar.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2023

Simülatör Eğitimi Nedir, Zorunlu mudur

27.04.2021

Alaşım Jantlardaki Çizikler Nasıl Giderilir

24.08.2020

Arabaların Motor Bakımı Nasıl Olmalıdır

01.02.2024

Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir