Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır

Hasar bir otomobilin satış fiyatının belirlemesinde önemli bir rol oynar. Bu nedenle yeni bir otomobil alıcısı aracın noter devrini yapmadan önce genel bir değerlendirme ve inceleme yapmak zorundadır. Bu değerlendirmenin en başında hasar kaydının olup olmadığının belirlenmesi gerekir.

Hasar kaydı sorgulaması yapabilmeniz için profesyonel bir desteğe ihtiyacınız yoktur. Evinizde ya da aracın başındayken bu işlemi çok rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hasar kaydının öğrenilmesinin en önemli nedeni alınacak olan aracın geçmişi hakkında fikir sahibi olabilmektir. Yani bazı satıcılar araçları hasarlı olduğu halde orijinal diyebiliyor ve dolayısıyla sizde hasarlı bir aracı hasarsız diye alabiliyorsunuz.

 İnsanların birbirine güveninin az olduğu bu dönemde aşağıda bahsedeceğimiz öğrenme yöntemleri eğer araç kayıtsız bir şekilde sanayide yapılmışsa görünmeyecektir. Bu nedenle hasar sorgulamasını yapmış olmak hemen aracı satın almanız gerektiği anlamına gelmemelidir.

TRAMER Kaydı

Bir aracın hasarlı olup olmadığını SMS yöntemiyle öğrenmeniz mümkün. TRAMER sistemi her kazalı aracın bilgilerini tutar ve bu bilgileri sorgulandığında geri çağırmak üzere depolar. Dolayısıyla siz aracın şasi numarasını sorgulayarak hasar bilgilerini öğrenebilirsiniz.

SMS yöntemi ile hasar kaydını öğrenmeniz için izlemeniz gereken yol şöyledir.

Hasar yazıp boşluk bırak - şasi anlamına gelen s harfini yaz tekrar boşluk bırak - şasi no yaz ve 5664 e mesaj gönder.

Yukarıdaki yöntemi kullandığınız takdirde az önce belirttiğimiz gibi aracın kazası sigorta şirketi tarafından işlenmişse 2 dakika sonra tüm bilgiler cep telefonunuzda olacaktır.

Hasar kaydının sorgulamasını yapabileceğiniz diğer bir yöntem ise e-devlet üzerinden işlem yapmaktır.Turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün araç sorgulama ekranına aracın plakasını girdiğinizde ya da şasi numarasını girdiğinizde tüm bilgiler anında ekranınıza gelecektir.

Hasarlı Bir aracı satın aldığınızda bu bazı durumlarda büyük bir kayıp olmayacağı gibi iyi bir kazançta olabilir. Ancak önemli olan husus aracı alırken neler olduğunu bilmek, çünkü bilmediğiniz bir hatası olan aracı satarken zorlanabileceğiniz gibi araç zaman içerisinde size ekstra maliyetlerde çıkabilir.

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.09.2022

İkinci El Otomobil Alırken Kilometrenin Önemi Nedir

19.02.2021

Cilalı Oto Şampuanı Nasıl Kullanılır

08.10.2021

Arabaların Neden Izgaraları Var

25.01.2022

Araba Kullanırken Debriyaj Nasıl Kullanılır