Hangi Engel Durumu Olanlar Ehliyet Alabilir Ya da Alamaz

ABONE OL
Hangi Engel Durumu Olanlar Ehliyet Alabilir Ya da Alamaz

Epilepsi Hastaları Sürücü Belgesi Alabilir mi?

Eskiden epilepsisi olan hastalar ehliyet alamazlarken 2016 yılında yapılan değişiklik sonrasında artık epilepsi hastaları da ehliyet alabiliyorlar. Ancak bu tip hastalar ehliyet alırken birinci gruba giren ehliyeti alabiliyorlar. Yani ambulans, resmi bir araç ve ticari bir aracı kullanamıyorlar.

İşitme Kaybı Olanlar H Sınıfı Ehliyet Alabilir mi?

Görmesi konusunda sıkıntısı olmayan, ruhen ve bedenen herhangi bir engeli olmayan işitme kaybı olan sürücüler, ticari araçları kullanmamak koşuluyla sadece otomobil kullanabilmek için H sınıfı ehliyeti alabilirler.

Engelli Biri Normal Araç Kullanabilir mi?

Engelli birinin normal araç kullanabilmesi engel durumuna göre farklılık gösterir. Örneğin % 90’ın üzerinde engeli olan birisi araç kullanamaz ve ehliyet alamaz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi işitme kaybı olan kişiler normal araç kullanabilirler. Ortopedik engeli olan kişiler ise yalnızca özel tertibatlı araçları kullanabilirler.

Yüzde 50 Zihinsel Engelli Ehliyet Alabilir mi?

Sürücü adayları bir sürücü kursuna kayıt esnasında sürücü olabilir ibaresi olan rapor almak zorundadır. Eğer sürücü adayının IQ düzeyi 79 ve altı, bunaması, duygu, heyecanı ve düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı varsa ehliyet alamaz.

Ortopedik Engelliler Ehliyet Alabilir mi?

Ortopedik engelliler istemeleri halinde H sınıfı ehliyet alabilirler. Ancak bu sürücü belgesiyle yalnızca özel tertibatlı araçları kullanabilirler.

Psikiyatri Engelli Raporu Ehliyet Alabilir mi?

Ehliyet almak isteyen kişiler başvuru öncesinde mutlaka sağlık raporu almaları gerekir. Rapor farklı bölümleri kapsadığı için tek bir doktoru kapsamayabilir. Eğer doktor gerekli görürse psikiyatrik bir muayene isteyebilir, bu durumda psikiyatrisin vereceği rapora göre ehliyet alınabilir ya da alınamaz.

Hafif Derecede Mental Retardasyon Ehliyet Alabilir mi?

Ehliyet almak isteyen kişiye mental retardasyon tanısı konulmuşsa bu durumda ehliyet alamaz.

Bir Gözü Kör Olan Ehliyet Alabilir mi?

Tek gözü olmayan bir kişi belirli koşulları karşılaması halinde monoküler sürücü olarak ehliyet alabilir. Monoküler ehliyet alan bir sürücü adayının her yıl göz muayenesi yaptırarak raporunu yenilemesi gerekir. Bir sürücünün her iki gözünde ayrı ayrı 120 dereceden görme bozukluğu varsa bu durumda ehliyet alamaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.11.2020

Dizel ve Benzin Motorlarının Artıları ve Eksileri

25.06.2021

Arabadaki Paslar Nasıl Tamir Edilir

30.03.2020

Alkollü Araç Kullanmak

28.05.2021

İnternet’ten Trafik Cezası Nasıl Ödenir