Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur

ABONE OL
Hangi Araçlara LPG Takılması Uygundur

LPG, soğuk bir motorda dahi hızla ısınır, az ön ateşlemeye sahip olan LPG daha temiz çalışır. Yani LPG’li bir araçtaki bujiler, valfler, pistonlar ve silindir kafaları daha temiz ve sorunsuz çalışır.

LPG Dönüşümü

LPG, bir tank, emme manifoldu, yeni bir ECU ve çeşitli bağlantıları içeren yakıt sistemine sahiptir. Bu parçalar aracın her iki yakıt sistemiyle de birlikte çalışmasını sağlar.

LPG Motora Ne Yapar?

Aracınıza LPG taktırdığınızda motorun ömrünü uzatabilirsiniz. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz gibi LPG çok temiz çalışan bir yakıttır ve araçtaki tüm bileşenlerin ömrünün uzamasını sağlar. LPG 100 oktanın üzerinde olduğu için motora zarar verebilecek olan ateşleme ve vuruntuyu ortadan kaldırır

LPG Otomobiller İçin İyi mi?

LPG, otomobiller için iyi bir yakıttır ve zarar vermez. Üretici firmalar bunun bilincinde olduğundan dolayı sıfır araçlarda aynı garantiye sahip çift yakıtlı modeller sunmayı tercih ederler. Sıfır bir araca taktırılan LPG, aracın fabrika garantisini bozmaz.

Önerilenden daha düşük oktana sahip olan bir yakıtın kullanılması ön ateşlemeye neden olduğundan dolayı vuruntu yapar ve motorunuzun zarar görmesine neden olur. LPG oktan oranı benzin oranından daha yüksek olduğundan dolayı aracın motoruna zarar vermeyeceği gibi koruma sağlar.

Hangi Araçlara LPG Takılabilir?

Birçok araç üreticisi firma yeni otomobillerinin LPG versiyonlarını satışa sunuyor. Örneğin Volkswagen, Citroën, Fiat, Ford, Opel, Vauxhall, Saab, Peugeot, Renault, Skoda ve Volvo, Toyota, Hyundai, Daewoo ve Tata LPG ile çalışabilecek otomobiller üretir.

Benzinli Motor Ömrü ile LPG Arasındaki Fark Az

Benzinli ile LPG’li motor arasında iki temel fark vardır. Birincisi yakıtın kendisi ikincisi ise yakıtın depolama ve giriş sistemidir. Bunların dışında bulunan motor bloğu, pistonlar, bujiler, ateşleme sistemi, yağlama sistemi ve elektrikler aynı kalır. Bir sürücü aracında her iki sisteme sahip olduğunda birinden diğerine sorunsuz geçiş sağlayabilir.

LPG Sıfır Aracın Garantisini Bozar mı?

Sıfır bir araç ister fabrika çıkışlı LPG’li olsun ister sonradan LPG takılsın garanti kapsamı dışında kalmaz. Sürekli gelişen teknoloji bu sistemin sorunsuz çalışmasını sağlamıştır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2021

Fren Pedalı Nedir? Fren Sistemindeki Rolü Nedir

30.03.2020

Türkiye’de Yerli Otomobilin Tarihi

25.11.2021

Elektrikli Arabalar Hakkında Sık Sorulan Sorular

25.07.2023

Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır