H Ehliyet Nedir, H Ehliyet Nasıl Alınır

ABONE OL
H Ehliyet Nedir, H Ehliyet Nasıl Alınır

H sınıfı ehliyet almak isteyen engelli bir sürücü normal sürücü sınıflarının izlediği yolu takip etmek zorundadır. Sürücü kursuna yazılan sürücü adayı, teorik derslere girer. Teorik dersler ilk yardım, motor ve trafik derslerini kapsar. Bu derslerin ardından ise teorik sınava yani e-sınava girmesi gerekir. E-sınava giren aday başarılı olması halinde direksiyon eğitimini tamamlayarak direksiyon sınavına katılır. Ancak burada H sınıfıyla ilgili bilinmesi gereken en önemli şey her sürücü kursunun H sınıfı ehliyet vermeye yetkisinin olmadığıdır. Bu nedenle sürücü kursuna yazılacak olan engelli adayın kursa H sınıfı ehliyet verip vermediğini sorması gerekir.

H Sınıfı Sürücü Belgesini Kimler Alabilir?

H sınıfı ehliyet almak isteyen sürücülerin en az 17 yaşını bitirmiş olması ve ilkokul mezunu olması gerekir. H sınıfı ehliyet için en önemli konulardan birisi sağlık raporudur. Sürücü adayının sağlık raporunda mutlaka H sınıfı sürücü adayı olabilir yazması gerekir.

H Ehliyeti Yüzde Kaç Rapor Lazım?

H sınıfı ehliyet alabilmek için sürücü adayının raporunun en az % 40 ve en fazla % 90 olması gerekir. % 90 engeli bulunan kişilere ehliyet verilmez. Bu kişilerin üzerine ÖTV’siz araç alınabilir ve bu araç ancak başkası tarafından kullanılır. Eskiden engelli aracı yalnızca bazı kişiler tarafından kullanılıyorken daha sonrasında herkesin kullanabilmesine müsaade edilmiştir.

H Sınıfı Ehliyeti Olan Normal Araç Kullanabilir mi?

H sınıfı ehliyeti diğer ehliyetlerden ayıran en önemli özelliklerden birisi de sadece kendi sınıfı içerisinde bulunan araçları kullanabilmeleridir. Yani H sınıfı ehliyette yükseltme yapılamaz.

%40 Engelli Raporu İle Alınan Aracı Kimler Kullanabilir?

% 40 engelli olan birisi kendi aracını kullanabilir. Bu nedenle H sınıfı ehliyet alınmasının amacı da engellinin istediği şekilde kendi aracını sürmesidir. Engelli araçları ise özel tertibata sahiptir. Dolayısıyla engeli olmayan bir sürücü adayının engelli aracını kullanabilmesi söz konusu değildir.  

B Sınıfı Ehliyetimi H Sınıfına Nasıl Çevirebilirim?

B sınıfını H sınıfı ehliyete dönüştürmek isteyenler sonradan engelli olan sürücülerdir. Bir sürücü daha önce B sınıfı ehliyet almışsa o zaman ehliyetini H sınıfına dönüştürebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.05.2022

C1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1E Sınıfı Ehliyet Nedir

27.12.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 Ne Kadar

29.06.2020

Trafik Kazası Sonrası Ölüm ve Tazminat

05.11.2020

Cooper Tires Lastik İncelemesi - Cooper Tires Lastik İnceleme