Geniş Lastik Nedir

ABONE OL
Geniş Lastik Nedir

Standartların üzerinde olan lastiklere geniş lastik denir. En önemli özelliği daha sağlam olan yol tutuşuna sahip olmasıdır. Bireysel araç kullanımının yanı sıra özellikle sporla ilgilenen sürücülerin en çok tercih ettiği lastikler arasında yer alır.

Geniş lastiklerin en önemli özelliklerinden birisi de virajlarda aracın asfalta daha sıkı bir şekilde tutunmasını sağlamak ve kontrolün kaybolmamasını hedeflemektir. Özellikle hız yönünden tercih edilen spor arabalar bu tür lastiklerle daha sağlam bir sürüşe sahip olabilirler.

Lastiklerin boyutu ve genişliği, aracın farklı koşullarda nasıl yol tutacağını belirler ve performansı etkiler.

Standart Lastiklerden Geniş Lastiklere Geçişin Nedenleri

Eğer otomobilin teknik özellikleri izin veriyorsa performans geliştirmelerinden estetik görünüme kadar değiştirilebilir. Temas alanı daha büyük olduğundan, örneğin geniş lastikler kuru yüzeylerde dar olanlardan çok daha iyi yolu kavrayabilir ve hızlanabilir. Ayrıca kışın sürüş koşulları için harikadır.

Sürücü, örneğin viraj alma ve frenleme söz konusu olduğunda arabasının kullanımındaki değişikliklerin farkında olduğu araç veya lastik üreticisi tarafından önerilen güvenlik kurallarını aşmadığı sürece bu değişiklikler yasaldır. Aracınızın kullanım kılavuzunda güvenliği veya performansı etkilemeden janta takabileceğiniz en geniş lastikleri belirtecektir.

Aracınıza uygun olan lastik boyutlarını öğrenmek için lastik yanağında, yakıt kapağının altında veya sürücü kapısının direğine bakabilirsiniz.

225/50 R 17 98 H gibi işaretlemede, örneğin, ilk üç sayı "225", lastiğin bir yan duvardan diğerine milimetre cinsinden genişliğini ifade eder.

Geniş Lastiklerin Kışın Avantajları Nelerdir?

Kış mevsimi söz konusu olduğunda, standart lastikler yerine jantlarınızı geniş lastiklerle takmanın avantajları vardır.

Geniş bir lastik, kuru, ıslak yollarda ve karda daha iyi performans anlamına gelir. Tüm kış koşullarında mükemmel performans sağlarlar çünkü: Geniş lastikler üzerinde daha fazla kılcal kanal vardır. Doğal olarak bu da karda bile zemine tutunmasına imkan sağlar. Büyük sırt blokları olmasından kaynaklı olarak fren mesafesi daha kısa olacaktır. Direksiyon hakimiyetini daha iyi kontrol etmenizi, dengeli bir sürüş yapmanızı sağlar. Sportif bir görüntüye sahiptir.  Geniş lastikler her segmentteki araçlarda kullanılabilir, ancak özellikle SUV tarzı arazi araçları için iyi bir tercihtir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.05.2022

Antalya Korkuteli Sürücü Kursları – Korkuteli Ehliyet Kursları

07.04.2022

Egzozdan Su Gelmesi Normal mi

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

27.05.2021

En İyi Yol Konulu Filmler