Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır

Forklift Nedir?

Forklift bir iş makinesi olarak tanımlanabilir.  Ağır yüklerin bir çatallı kolla kaldırılarak istenilen yere taşınmasını sağlayan araca verilen isimdir. Yüksekliği 2 metre olan bu araçlar 15 kw–20 hp motor gücüne sahiptir. Ağırlık kaldırma kapasiteleri ise en fazla 600 kg’dır.

Yukarıdaki tanımdan yola çıkarak forklift kullanmak istediğinizde mutlaka ehliyet almanız gerekir. 

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır?

Tüm ehliyet sınıflarında olduğu gibi forklift ehliyeti alabilmek içinde önce kursuna gitmeniz gerekir. Ancak forklift kursları normal araçlar için gidilen sürücü kurslarından farklıdır. Forklift kursu, İş Makinesi Operatörlüğü kursları tarafından verilir. Türkiye genelinde çok az sayıda olan bu kurslar hakkında bilgi almak için sitemiz üzerindeki sürücü kurslarını inceleyebilirsiniz.

Forklift Ehliyeti Yaş Sınırı Nedir?

18 yaşını doldurmuş olan herkes forklift ehliyeti almak için başvuruda bulunabilir. Devlet istihdamı desteklemek ve gençlerin meslek sahibi olabilmeleri için yaş sınırını olabildiğince en alta çekmiştir.

Forklift Ehliyeti Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

18 yaşını doldurmuş olan kişi forklift ehliyeti almak istediğinde aşağıdaki belgeleri hazır etmesi gerekir. Bu belgeler kayıt işlemi esnasında kendisinden istenilecektir.

  • T.C. kimlik numarası,
  • Diploma ya da diplomanın yerine geçebilecek öğrenim belgesi. Öğrenim belgesinin aslı görülmüş ve onaylanmış olması gerekir.
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraf
  • Forklift ehliyeti alabileceğinize dair sağlık raporu
  • Sabıka kaydını gösteren adli sicil belgesi. ( Bu belge e-devlet üzerinden alınabilir)

Forklift Operatörlüğü Nedir?

Forklift operatörlüğü önemli bir iş alanıdır. Ağır sanayide tercih edilen bu tür araçların kullanımı yalnızca ehliyet değil aynı zamanda tecrübe de gerektirir. Taşıdığınız yükün ağırlığı ve hassasiyeti göz önünde tutulduğunda yükün bir yerden güvenli bir şekilde alınarak yine güvenli bir şekilde konulabilmesi gerekir. Bu mesleği yapan kişiler vasıflı işçi sınıfında olduğundan dolayı nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilirler ve alacakları ücretlerde farklı olacaktır.

Bir firma bünyesinde forklift kullanıcısı olarak çalışılabileceği gibi isteğe bağlı olarak forklift alınarak bireysel hizmette verilebilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2020

Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

23.10.2020

Trafik Cezası Sorgulama 2021

03.08.2022

Araç ile Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir

28.09.2022

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araçlar Nelerdir