Eski D Sınıfı Ehliyet Alma Şartları Nelerdir

ABONE OL
Eski D Sınıfı Ehliyet Alma Şartları Nelerdir

D sınıfı ehliyet alabilmeniz için en az B sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor. Ancak sadece B sınıfı ehliyetinizin olması yeteli değil. Yaşınızın da 24 olması şart.

2022 D Sınıf Ehliyet Fiyatları Ne Kadar?

D sınıfı ehliyet direk olarak alınmadığından dolayı geçiş yani yükseltme yapılması gerekiyor. Sınıf yükseltme esnasında sadece direksiyon eğitiminin alınması gerektiğinden fiyat normal ehliyet almaktan daha ucuzdur. Ancak D sınıfı ehliyet alırken daha fazla harç ücreti ödenmesi gerekir. Aşağıda D sınıfı ehliyet alırken nelere ödeme yapmanız gerektiği belirtilmiştir.

  • Sürücü kursu ücreti
  • Direksiyon sınavı giriş ücreti
  • Harç ücreti
  • Kart ücreti

D sınıfı ehliyet fiyatları genel olarak benzerlik gösterse de sürücü kurslarının isteyeceği ücret birbirinden farklıdır. Bu nedenle net bir fiyat alabilmek için sürücü kursu ile görüşmek gerekir.

Direk D Sınıfı Ehliyete Başvurulur mu?

D sınıfı ehliyet alabilmek için önce en az B sınıfı ehliyetinizin olması ve yaşınızın 24 olması gerekir. Yani D sınıfı ehliyetler aslında ehliyet yükseltme denilen işlemle alınabilir. D sınıfı ehliyetin alınabilmesi için sürücü kursuna yazılması gerekir, ancak teorik eğitim ve sınava girilmesi gerekmez.

D Sınıfı Aldıktan Sonra Hangi Araçları Sürebilirsiniz?

D sınıfı ehliyetinizi aldıktan sonra otobüs, minibüs, kamyonet ve traktör gibi ağır araçları kullanabilme yetkisine sahip olursunuz.  D sınıfı ehliyetlerle ilgili farklı bir konuda TIR kullanımı konusundadır. Yani sürücü ehliyetini 1997 yılından önce almışsa bu durumda TIR kullanabilir, lakin 1997 yılından sonra alınmış olan D sınıfı ehliyetlerle TIR kullanılamaz.

2016 yılından sonra ehliyet sisteminde yapılan değişiklikler eski ve yeni sürücülerin kafasının karışmasına neden olmuştur. Bu nedenle konunun daha anlaşılır olması için aşağıda basit bir tablo hazırlanmıştır.

E sınıfı -------> D sınıfı ismiyle anılıyor. (Otobüs)

D sınıfı -------> CE sınıfı adıyla anılıyor. (Tır)

C sınıfı -------> C sınıfı adıyla anılıyor. (Kamyon)

Ehliyet sınıfları eskiden 8 iken günümüzde toplam 17’ye çıkarılmıştır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2022

Gaziemir Sürücü Kursları - Gaziemir Ehliyet Kursları

24.08.2021

Devir-DAİM Pompası Nedir? Devir-DAİM Pompası Sızdırıyor

07.09.2022

Yakıt Tasarrufu Cihazı Nedir? Yakıt Tasarrufu Cihazı İşe Yarıyor mu

02.03.2021

L Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir