Emniyet Kemeri Alarmı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

ABONE OL
Emniyet Kemeri Alarmı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Emniyet kemeri sürüş sırasında hayati öneme sahiptir. Bunun için gerekmediği sürece bu işlemin yapılması kesinlikle tavsiye edilmez. Ancak emniyet kemeri alarmının bazı durumlarda can sıkıcı olduğu da herkes tarafından bilinir. Örneğin çok düşük hızda aracınızı yakın mesafe için kullanacaksanız muhtemelen emniyet kemeri takmak istemeyeceksiniz, fakat bu seste sizi rahatsız edecek. Hatta bazı durumda emniyet kemeri araç park halindeyken bile ötmeye başlar.  İşte tüm bunlara karşın emniyet kemerinin alarmını iptal etmek istediğiniz de aşağıda bahsedeceğimiz yöntemi deneyebilirsiniz.

Emniyet kemeri birçok araçta hava yastığını tetiklemek amacıyla kullanılır. Yani siz emniyet kemeri alarmını iptal ettiğinizde hava yastığınızı da devre dışı bırakabileceğinizi aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Bunu anlayabilmek için aracın kullanma kılavuzunu okuyabilirsiniz. Böyle bir durum varsa emniyet kemeri alarmını kapatmanız tavsiye edilmez.

Emniyet Kemeri Alarmını Devre Dışı Bırakma Yöntemi

Kontak anahtarını aracınıza takın ve yarım çevirin. Gösterge paneli üzerinde km sayacı okumalarını değiştiren bir düğme vardır bu düğmeye DOD yazısını görünceye kadar basılı tütün.  Sonra anahtarı tekrar kapatıp açın. Aynı düğmeyi 10–15 saniye boyunca yine basılı tütün. Düğme basılı iken emniyet kemerini bağlayın ve sonrasında düğmeyi bırakın. Gösterge panelinizde B OFF yazısı ekrana gelecektir. Bu uyarı emniyet kemeri uyarı sesinin kapatıldığını gösterir.

Emniyet kemeri alarmını yeniden programlayabilmeniz mümkündür. Bunun için hizmet veren tamir servisleri de vardır. Bu servisler yazılımla yeniden programlayabilirler.   Yetkili servisler genelde yasal sorumluluklarından dolayı bu işlemi yapmak istemeyeceklerdir,çünkü bu işlem aynı zamanda suç teşkil eder.

Emniyet Kemeri Alarm Susturucusu Takmak

Yöntemlerden birisi de susturucu takmak. Bu işlem genelde en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Bu işlemi yaparken araç sahipleri toka denilen bir aparatı emniyet kemerine tuttururlar. Emniyet kemerinin ucuna benzer olan bu tokalar emniyet kemerinin yuvasına takıldığında araç sanki emniyet kemeri takılıymış gibi algılar ve bu sayede alarmın ötmesini durdurur.  Bu işlem hem pratik hem de en ekonomik olan yöntemdir.  Bu tokalardan satın alınarak her kemer için ayrı ayrı takılabilir. Ancak yine tekrardan belirtelim bu işlemleri yapıyor olmanız hava yastıklarınızın açılmasını tehlikeye sokabilir ve aracınız kaskoluysa kaskonuz devre dışı kalacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2022

Ölümlü Trafik Kazasının Cezası Nedir

18.08.2022

Türkiye’de En Ucuz Sıfır Arabalar Ağustos 2022

30.03.2020

Trafikle İlgili Bazı Terimler

27.07.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Sorgulama Nasıl Yapılır