Elektrikli Mercedes EQS Teknik Özellikleri

ABONE OL
Elektrikli Mercedes EQS Teknik Özellikleri

Mercedes çok uzun zamandır hakkında konuşulan elektrikli lüks sedan aracını tanıttı. Yeni EQS iki farklı seçenek olarak lanse edildi. Tamamen ihtiyaca uygun bir şekilde üretilmiş olan araçların Türkiye pazarına EQS 580 4MATIC modelinin satışı 2001 yılının sonuna doğru yapılacak.

Mercedes-EQS Özellikleri Nelerdir?

Tüm otomobil üreticileri gibi Mercedes Benz’de elektrikli araçlar konusunda ciddi bir çaba sarf ediyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmaya çalışırken 2030 yılında otomobillerinin yarıdan fazlasının da elektrikli ve şarj edilebilir biçimde olmasına çalışıyor.

Elektrikli yeni Mercedes EQS ise Mercedes’in kendine belirlemiş olduğu en önemli parçalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Mercedes-EQS’nin Öne Çıkan Detayları Nelerdir?

Yeni Mercedes EQS, bataryanın boyutuna ve versiyonuna göre toplamda 770 kilometreye kadar sürüş imkanı sağlayabilecek. 300 kilometrelik bir sürüş mesafesi için ide 15 dakika şarj edilmiş olması yetecek.

Yeni Mercedes EQS’nin diğer bir özelliği ise dünyanın en aerodinamik seri üretim aracı olması.

Mercedes-EQS Donanımı

  • Mercedes rakiplerine göre güvenlik ve teknik donanım konusunda oldukça ileri seviyede üretim gerçekleştiriyor. Buna göre yeni EQS’nin donanımı ise şöyle olacak.
  • Tekerleklere ulaştırılan tork dakika da 10 bin kez kontrol ediliyor ve düzenleniyor. Bu da dört tekerlekten çekiş imkanı sağlayan 4MATIC’li diğer versiyonlara göre çok daha hızlı yanıt veriyor anlamını taşıyor.
  • Modüler güç aktarma sistemine baktığımızda 245 kW (333 ps) ile 385 kW (524 ps) arasında bir seçenek sunuyor.
  • Opsiyon olarak sunulmuş seçeneklerden birisi de dört kapı imkanı. Örneğin aracı okul servisi olarak kullanmak istediğinizde çocukların daha güvenli iniş çıkış sağlayabilmesi için aracın arka kapıları da açılabiliyor.
  • Dinamik ve kullanışlı bir sürüş özelliği var. Alternatif 10 dereceye kadar direksiyon açısına sahip olan arka aks yönlendirmesi var. Bu da 5 metreden uzun olan araçlarda daha kıvrak bir dönüş ve sürüş imkanı sağlıyor.
  • Aracın donanımına bağlı olarak toplam da 350 tane sensör var. Bu sensörlerin tamamı aracın çevresiyle eşleşerek işlevini takip ediyor.
  • Mercedes yüksek voltajlı olan bataryalarında 10 yıl ya da 250 bin KM garantisi veriyor.

Aşağıda Mercedes EQS’nin teknik özelliklerinin yer aldığı tablo yer almaktadır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.05.2021

Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar

21.09.2020

Ön Cam Aracınız İçin Ne Kadar Önemli

26.01.2021

Motor Yağı Katkı Maddesi Nedir, Katkı Maddesi Eklenmeli mi

30.03.2020

Sertifika Hakkında Merak Ettikleriniz