Ekskavatör Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
Ekskavatör Ehliyeti Nasıl Alınır

Farklı sektörlerde sıklıkla tercih edilen iş makinesi türlerinden olan ekskavatör, genel olarak yapı ve inşaat sektöründe kazıma, yükleme ve taşıma işlemleri için kullanılır. Yol yapım çalışmalarında da tercih edilen ekskavatörler kullanım alanlarına göre farklı biçimlerde olabilir. Ağır iş makinesi olan ekskavatörlerin profesyonel kişiler tarafından kullanılması, iş sağlığı ve güvenliği açısından önemlidir. Bu nedenle bu aracı kullanacak kişinin ekskavatör ehliyeti alması gerekir.

Ekskavatör kullanan kişilere ekskavatör operatörü adı verilir. Bu kişiler genellikle inşaat sektöründe ekskavatör kullanarak zemin kazma, taşıma ve düzleme işlemlerini gerçekleştirir. Ekskavatörler genellikle yapı inşaatlarında, yolların yapımında, madenlerde, limanlarda, tarım alanlarında ve benzeri alanlarda kullanılır.

Ekskavatör Ehliyeti Hangi Sınıf?

Ekskavatör kullanmak için kişilerin iş makinesi ehliyeti alması gerekir. G sınıfı ehliyet sahibi kişiler ekskavatör kullanabilir. G sınıfı ehliyet, farklı iş makinelerini içinde barındıran ehliyet sınıfıdır. Ekskavatör ehliyeti kodu 105.04’tür. Bu nedenle ekskavatör kullanımı için G sınıfı ehliyetin yanı sıra kişinin ekskavatör operatörlük sertifikası da alarak bu sertifikayı ehliyetine işletmesi gerekir. G sınıfı ehliyet almak için;

  • Ehliyet almasına engel bir sağlık sorunu olmaması,
  • En az ilkokul mezunu olması,
  • 18 yaşını doldurmuş olması,
  • Daha önce sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmış olmaması gerekir.
Ekskavatör Ehliyeti Sınav Soruları

Ekskavatör ehliyeti almak isteyen kişiler ilk olarak G sınıfı ehliyet almaları gerekir. İş makineleri ekskavatör belgesi almak isteyen kişiler için düzenlenen sınavdan başarılı bir şekilde geçmeleri gerekir. Ekskavatör ehliyeti sınav sorularının konu başlıkları şu şekilde sıralanabilir:

  • İş sağlığı ve güvenliği,
  • İş öncesi hazırlık,
  • İş organizasyonu,
  • Meslek adabı,
  • İlkyardım.
Ekskavatör Ehliyeti Fiyatları

Ekskavatör ehliyeti fiyatı, bölgeler arasında farklılık gösterebilir. Eğitimlerin kapsamı ve süresi, fiyatı etkileyen faktörler arasında yer alır. Eğitimler, genellikle birkaç gün veya hafta boyunca sürer ve iş sağlığı ve güvenliği, makinelerin bakımı ve temizliği, makinelerin kullanımı ve diğer konuları kapsar. Ekskavatör operatörlüğü, özellikle de inşaat sektöründe, iyi bir gelir elde etmenin mümkün olduğu bir meslektir. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği, ekskavatör gibi iş makinesi kullanımı konusunda uzmanlaşmak için düzenli olarak güncel eğitimlere katılmak önemlidir.

Ekskavatör Ehliyeti Nereden Alınır?

Ekskavatör operatörlerinin sahip olması gereken ekskavatör ehliyeti almak isteyen kişilerin ilk olarak ekskavatör kullanımı konusunda kendini geliştirmesi gerekir. Bu nedenle ağır iş makineleri arasında yer alan ekskavatörleri kullanabilmek için kişilerin kurslara yazılması gerekir. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde iş makinesi kursları bulunur. Bu kurslara kaydolarak derslerin alınması gerekir. Ardından kişilerin G sınıfı ehliyet sınavından başarılı bir sonuç elde etmesi gerekir.

Ekskavatör Ehliyeti Nasıl Alınır?

İş makineleri ekskavatör belgesi almak isteyen kişilerin ilk olarak G sınıfı sürücü belgesi almaları gerekir. G sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kişiler iş makineleri kursuna yazılabilir. Dersleri tamamlayan kişiler daha sonra ekskavatör ehliyeti sınavına girebilir.

İş makinesi ehliyeti konusunda detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.12.2021

Egzoz Sistemindeki Paslanmayı Nasıl Önlersiniz

01.12.2020

Elektrikli Arabayı Şarj Etmek Ne Kadar Sürer

06.08.2020

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapmanız Gereken 6 Şey

16.10.2020

Klasik Bir Otomobilin Bakımı Nasıl Olur