Ehliyetinizin Ceza Puanı Ne Zaman Silinir

ABONE OL
Ehliyetinizin Ceza Puanı Ne Zaman Silinir

Ehliyet ceza puanı, sürücülerin trafikteki kuralları ihlal etmeleri neticesinde kendileri hakkında yapılan değerlendirme sistemidir. Bu değerlendirme siliniyor olarak bilinse de ne yazık ki hiçbir zaman sicilinizden silinmez, ancak sadece 1 yıllık periyotta sıfırlanır.

Ehliyet Ceza Puanı Sınırı Kaçtır?

Ehliyet ceza puanı bir yıllık süre içerisinde 100 olarak sınırlandırılmıştır. Yani bir sürücü 1 yıl içerisinde 100 puanı aşarsa bu durumda ehliyetine el konulur. Ehliyete el konulmuş olması puanın sıfırlanacağı anlamına gelmez. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak 29.03.2021 tarihinde 100 ceza puanını aştınız ve bunun için ehliyetinize 3 aylık süre için el konulursa bu durumda 3 ay sonra ehliyetiniz iade edilmiş olsa bile ceza puanı ile ilgili kayıtlarınız silinmez. Puanınızın silinmesi için 29.03.2022 yılına kadar beklemeniz gerekir.

Sürücüler genelde 100 ceza puanının silinmesi ile ilgili yanlış bilgiye sahiptir. Birçok sürücü 1 Ocak’ta ceza puanlarının silindiğini düşünür.

Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama

Ehliyet ceza puanınızı internet üzerinden e-devlete girerek sorgulayabilirsiniz. Bunun için Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama alanını bulmanız yeterli olacaktır.

100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur?

100 ceza puanını dolduran sürücüler 2 ay süreyle ehliyetlerine el konulur. Sürücü 2 ayın sonunda herhangi bir sürücü kursuna giderek 40 saatlik eğitim alır ve kurstan alacağı uygunluk belgesiyle birlikte ehliyetini tekrardan alabilir. Eğer ki sürücü kursu uygun belgesi vermezse bu durumda ehliyetini alamaz.

Sürücü 1 yıl içerisinde ikinci kez 100 ceza puanını doldurursa bu durumda 4 ay süreyle ehliyetine el konulur. Sürücü ikinci kez ceza puanını aştığında bu kez psikoteknik değerlendirmesine girmek zorundadır. Psikoteknik belgesi alabilmek için 1 saatlik test sürecinden geçilir. Bu test esnasında sürücünün beden ve ruh sağlığının araç kullanmaya uygun olup olmadığı tespit edilir. Psikoteknik raporu emniyetli bir şekilde araç kullanılabilmesi için önemlidir.

Bir yıl içerisinde 3 kez 100 ceza puanını dolduran sürücünün ehliyeti ise iptal edilir.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.07.2020

Dar ve Genişletilmiş Kasko Nedir

10.08.2021

Otobüs Şoförü Ne Kadar Maaş Alır? 2022

26.08.2021

Direksiyon Hakimiyeti Nasıl Sağlanır

23.08.2021

Frene Bastığınızda Yaşanan Titreşim Tehlikeli mi