Ehliyet Yenilemede Son Tarih Yaklaşıyor! Son Tarih Ne Zaman

ABONE OL
Ehliyet Yenilemede Son Tarih Yaklaşıyor - Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman

Yeni ehliyet sisteminin yürürlüğe girmesiyle, İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016’dan önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı bitmeden yapılması gerekir. Ehliyet yenileme ücreti her yıl farklılık gösterir. 2022 yılında ehliyet yenileme işlemi için yapılması gereken işlemlerin detaylarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?

Ehliyetini güncellemek isteyenler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir. Belirtilen bu tarihten sonra eski ehliyetlerin hükmü geçerliliğini yitirecek.

Ehliyet Yenileme İşlemi Yapılmasa Ne Olur?

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla eski sürücü belgelerin hükmü yok olacak. Kullanım işlevini kaybeden eski tip sürücü belgeleriyle araç kullanan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak.

2022 Ehliyet Yenileme Ücreti

Eski tip sürücü belgesine sahipseniz ve ehliyetinizi bu sebeple güncellemek istiyorsanız ödemeniz gereken 13 ₺ değerli kâğıt bedeli ve 2 ₺ polis vakfı hizmet bedeli ile toplamda 15 ₺ ödeme yapmanız gerekir. Yeni tip ehliyete sahipseniz ve ehliyetinizin geçerlilik süresi dolduysa ya da kayıp ise ödemeniz gereken tutar farklıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek için 280 ₺ değerli kâğıt bedeli, 65 ₺ polis vakfı hizmet bedeli ile toplamda 345 ₺ harç bedeli ödemeniz gerekir. Ödenmesi gereken harç tutarlarını, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerin ATM kanalları veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

2022 Yılında Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar

Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet adresi üzerinden veya ALO 199 hattından telefon ile randevu alınır. Daha sonra aşağıda belirtilen evraklar hazırlanır, randevu tarihi ve saatinde teslim edilir.

  • Belirlenen harç tutarının ödendiğine dair belge.
  • Nüfus cüzdanı veya pasaport
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Adli sicil belgesi
  • Kan grubu kartı
  • Sağlık raporu

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinde ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.07.2023

Togg T10X Fiyatına KDV Zammı Geldi

06.04.2021

Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021

08.04.2022

Lastik Kullanım Ömrü Ne Kadar

13.11.2020

Araba Camlarının Görevleri Nelerdir