Ehliyet Randevu İptali Nasıl Yapılır

ABONE OL
Ehliyet Randevu İptali Nasıl Yapılır

Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının gerekli olan şartlar sağlanması gerekir. Ehliyet almaya karar veren veya ehliyet değiştirmek isteyen kişiler, ilk olarak ehliyet randevusu almalıdır. Ehliyet randevu sistemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 çağrı merkezini arayarak ya da randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden yapılabilir. Daha önceden aldığınız ehliyet randevusuna müsait olmadığınız için gidemeyecekseniz randevunuzu iptal etme hakkınız da bulunmaktadır. Ehliyet randevu iptal etme konusunda merak ettiğiniz tüm detayları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Ehliyet Randevumu Nasıl İptal Ederim?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden veya çağrı merkezinden yeni ehliyet randevusu aldınız ancak randevu tarihinde gidemeyecekseniz aldığınız randevuyu iptal etmeniz gerekir. Aksi takdirde tarafınıza cezai işlem uygulanabilir.

NVİ Ehliyet Randevu Nasıl İptal Edilir?

Ehliyet alma veya ehliyet yenileme işlemlerinde bulunduğunuz bölgedeki nüfus müdürlüğünden randevu almalısınız. Daha önceden aldığınız randevuya çeşitli sebepler ile gidemeyecekseniz ehliyet için alınan randevu iptali yapmalısınız. NVİ ehliyet yenileme randevu iptali yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Ehliyet randevu iptali için ilk olarak https://randevu.nvi.gov.tr/appointment/cancel/D6D17E496 adresine giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, doğum yılınızı ve güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Girdikten sonra iptal etmek istediğiniz randevuyu seçerek sayfanın alt kısmındaki “İptal” butonuna tıklayarak ehliyet randevunuzu iptal edebilirsiniz.

E-Devlet Ehliyet Randevu Nasıl İptal Edilir?

Aldığınız ehliyet randevusunu iptal etmek için diğer bir alternatif ise e-Devlet üzerinden iptal etmektir. e-Devlet ehliyet randevu iptali için şu adımları takip etmelisiniz:

  • İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra açılan sayfada arama çubuğuna “Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu” yazabilirsiniz.
  • Açılan sayfada Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden adlığınız tüm randevuları görebilirsiniz. İptal etmek istediğiniz randevuyu seçerek “İptal” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu sayede ehliyet randevunuz iptal edilecektir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden aldığınız ehliyet yenileme randevusuna gitmemeniz durumunda randevunuzu iptal etmelisiniz. Aksi takdirde idari para cezası uygulanabilir.

Ehliyet randevu sistemi ile ilgili detaylı bilgilerden haberdar olmak için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.12.2023

Kış Geldi: Lastik Bakımı ve Sürüş Performansı

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

09.06.2021

Sürücü Kursu İçin Adli Sicil Belgesi Nereden Alınır? 2022

21.10.2020

Ehliyet Almak İsteyenlerin En çok Merak Ettiği 6 Soru