Ehliyet Dosya Yanarsa Ne Olur

ABONE OL
Ehliyet Dosya Yanarsa Ne Olur

Dosya yakma ehliyet alma sürecinde pek bilinen bir şey değildir. Çünkü bir sürücü adayının dosyasının yanması sürücü kursuyla ilişkisinin kesilmesi demektir. Yani bir sürücü adayı tekrardan ehliyet alma sürecine başlayabilmesi için dosyasını açtırması gerekir. Bu da sürücü kursuna tekrar ücret ödemesi anlamına gelir.

Ehliyet Dosyam Ne Zaman Yanar?

Ehliyet dosyasının yanması için sürücü adayının sertifikasını ehliyet belgesine dönüştürmemesi gerekir. Yani bunun için 2 yıl geçmesi ve bu sürenin sonunda ehliyet alınmaması gerekir. Bir sürücü adayı normal şartlarda sertifikasını aldıktan sonra 1–2 hafta içerisinde sürücü belgesini alabilir.

Sürücü Adayı Trafiğe Çıkabilir mi?

Aday sürücü yani stajyer sürücü tanımı 2016 yılından sonra hayatımıza girmiş olduğundan dolayı bu konuda fikir sahibi olmayanların kafa karıştırıcı açıklamaları olabiliyor. Stajyer sürücüler trafik kurallarına uydukları sürece yanlarında herhangi biri bulunmadan trafiğe çıkarak araç kullanabilirler.

Birinin Aday Sürücü Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir kişinin aday sürücü olup olmadığını anlayabilmenin tek yolu ehliyetin veriliş tarihidir. Yani dışarıdan o sürücünün aday olup olmadığının anlaşılması söz konusu değildir. Aday sürücüler ehliyetlerini aldıkları tarihten itibaren 2 yıl süreyle stajyer sürücü olarak tanımlanırlar. Bunun dışında öğrenebilmek için e-devlet üzerinden sisteme sürücünün kendisinin girmesi gerekir.

Stajyer Ehliyet Süresi Ne Kadar?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk kez ehliyet alan bir sürücü 2 yıl boyunca stajyer olarak tanımlanır. Bunun nedeni ise sürücünün bu 2 yıl içerisinde trafikte hata yapmasını önlemektir. Örneğin normalde ceza puanı 1 yıl içerisinde 100 olarak belirlenmesine rağmen stajyer ehliyet sahiplerinde bu limit 2 yıl için 75 puandır.

Aday Sürücü Kamyonet Kullanabilir mi?

Aday sürücü sahip olduğu ehliyet sınıfı içerisinde azami yük ağırlığı 4,250 kg’ı geçmeyen otomatik ve manuel vitesli otomobil ve kamyonetleri kullanabilirler.

1 Grup Sürücü Nedir?

1 grup ehliyetler M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı sürücü belgelerini kapsar. Bu sınıftaki sürücülerin her 10 yıl içerisinde ehliyetlerini yenilemeleri gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Doğubeyazıt Sürücü Kursları - Doğubeyazıt Ehliyet Kursları

14.10.2020

Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalı

27.04.2022

Eleşkirt Sürücü Kursları - Eleşkirt Ehliyet Kursları

04.06.2021

Sigorta Şirketi Tarafından Tazminat ve Giderler Nasıl Ödenir