Ehliyet Almak İçin Hangi Sınavlara Girmek Gerekir

ABONE OL
Ehliyet Almak İçin Hangi Sınavlara Girmek Gerekir

Ehliyet alma süreci hangi sınıfa ait sürücü belgesini almak isterseniz isteyin aynı şekilde ilerler. Her sürücü almak istediği ehliyet sınıfına ait şartları taşıyor olması gerekir. Şartları taşıyan kişiler sürücü kursuna kaydını yaptırarak ehliyet sürecini başlatmış olurlar.

Sürücü kursları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlardan birine kaydını yaptıran sürücü adayın uzun bir maraton ve sınav süreci beklemektedir.

Kursiyerler kayıtlarını tamamladıktan sonra kursun vereceği derslere katılması gerekir. Burası çok önemlidir, çünkü bu süreçte iyi bir sürücü kursu seçmiş olmak ehliyet alma sürecini daha kolaylaştıracaktır.

İlk süreç teorik eğitimdir. Teorik eğitimde kursiyerlere yüz yüze ders anlatımı yapılır ve sürücü adayları kendilerine anlatılan tüm konulardan sorumlu tutulur. Teorik eğitim sürecinin sonunda e-sınav yapılır ve tüm kursiyerlerin bu sınavdan 70 ve üzerinde puan alması gerekir. 70 puanın altında alan kursiyerler başarısız sayılır ve tekrar sınava girmesi gerekir.

Ehliyet İçin Yazılı Sınav

E-sınav, ehliyet sürecinde girilecek ilk sınavdır. Ehliyet sınav soruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır ve sınavda adaylara toplam 50 soru sorulur. Her sorunun puan değeri 2’dir ve aday en az 35 soruyu doğru olarak yanıtlamak zorundadır. Sınavın süresi 45 dakika ile sınırlıdır. Sınavda yanlışlar doğruları götürmediğinden rahatça cevaplanabilir. Sınavdan başarılı olmak için derslere katılım ve iyi çalışmak gerekir. Yazılı sınavı başarıyla geçenler artık direksiyon sınavına alınabilir.

Ehliyet İçin Direksiyon Sınavı

Direksiyon sınavında başarılı olmak için sürücü kursunda verilen direksiyon derslerinde başarılı olmak gerekir. Bazı sürücü adayları daha önceden araç kullanmayı bildiklerinden daha kolay geçebilirler, ancak hiç araç kullanmamış sürücü adayları için direksiyon sınavı biraz uğraştırıcı olabilir. Zorlanmamak isteyen adaylar sınav öncesinde özel ders alarak sınava daha hazır bir şekilde girebilirler.

Ehliyet alma şartları açık ve nettir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere her sürücü adayı hangi sınıf ehliyet alacaksa alsın ehliyet sınavı ve direksiyon sınavına girip 70 puanın üzerinde alması gerekir. Bunlar tamamlandıktan sonra ehliyet almak için hak kazanılmış olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.10.2021

İlkokul Mezunu Ehliyet Alabilir mi

23.08.2022

Orhangazi Sürücü Kursları – Orhangazi Ehliyet Kursları

02.09.2022

Crossover ve SUV Nedir? Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

29.08.2022

Otomobilde Konfor Arttıran Detaylar Nelerdir