Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

ABONE OL
Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

Egzozdan su gelmesi normal bir durumdur. Ancak egzozdan yoğun su gelmesi bazen yolunda gitmeyen bir şeylerin var olduğunun habercisidir. Egzoz aracın motorunda yanan gazın dışarı atılmasını sağlayan en önemli parçadır. Sadece bu değil aynı zamanda bu gazların dışarı atılırken tahammül edilmez gürültü çıkarmasını da önler.

Egzozdan Su Gelmesi Normal midir?

Otomobilin egzozundan az bir miktarda su gelmesi sorun olarak değerlendirilmez. Çünkü motorda gerçekleşen yanma sonucunda su ortaya çıkar ve bu egzozdan dışarı atılır. Eğer su yoğun bir şekilde geliyorsa bu durumda aracın motorunda bir sorun var demektir ve bu da genelde silindir kapak contasının yandığını gösterir.

Böyle bir durumda conta egzoz manifolduna su kaçırır ve su buhar haline gelerek ya da sıvı halde egzozdan dışarı atılır. Diğer bir sorun ise silindir kapağında meydana gelen çürümelerdir. Çürümenin asıl nedeni antifriz kullanılmamasından kaynaklanır. Bazı eski model araçlara sahip olan sürücüler araçlarına antifriz koymak yerine su koymayı tercih ederler ve bu da doğal olarak silindir kapağında çürümeye neden olur.

Egzozdan neden su gelir? sorusunun yanıtını yukarıda belirttik. Peki böyle bir durumda ne yapılması gerekir?

Egzozdan Su Geliyor Çözümü Nedir?

Eğer aracın egzozundan herhangi bir nedenden dolayı normalin üzerinde su geliyorsa bu durumda yapılması gereken en önemli şey, aracı en yakın servise götürmektir. Eğer araç bu şekilde kullanılmaya devam ederse bu durumda motor büyük hasar görebileceğinden komple yaptırmak gerekebilir. Bu da daha uygun bir maliyetle onarım sağlama ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

Otomobillerde insan vücudu gibi yolunda gitmeyen herhangi bir sorunda bazı işaretler verirler. Egzozdan çıkan su ve dumanda bu işaretlerden bazılarıdır. Örneğin; aracın egzozundan mavi bir duman çıkıyorsa bu aracın yağ yaktığına işaret eder. Siyah ya da gri duman çıkması ise aracın hava filtresinin tıkandığını gösterir.

Aracın verdiği uyarıların tamamı dikkate alınması gerekir. Aksi takdirde daha büyük masraflarla karşı karşıya kalınabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.03.2022

Afyonkarahisar Dinar Sürücü Kursları - Dinar Ehliyet Kursları

22.04.2022

Tutak Sürücü Kursları - Tutak Ehliyet Kursları

07.06.2022

Özel Servis Garantiyi Bozar mı

06.08.2020

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapmanız Gereken 6 Şey