E-sınav giriş belgeleri ve yeri

ABONE OL
E-sınav giriş belgeleri ve yeri

E-sınav; basılı evrak kullanmadan sınav uygulama ve değerlendirmeye yönelik her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavdır. e-sınav genel müdürlük tarafından e-sınav salonu açılan merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılmaktadır. Kursiyerler sürücü kurslarında sorumlu oldukları eğitimleri tamamladıktan sonra e-sınav başvurularını yaparlar. E-sınav başvurusu yapmak için kursiyerlerin yerine getirmesi gereken şartlar;

  • Teorik eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekir.
  • E-sınav ücreti yatırılmış olmalıdır.
  • E-sınav randevu sistemi üzerinden sınav randevusu alınmalıdır.
  • Girilen son sınav üzerinden en az 15 gün geçmiş olmalıdır.
  • 4 sınav hakkını dolduran kursiyerler dosyaları kapandığı için sürücü kursuna yeniden yaptırmalıdır.

şeklindedir.

2019 yılındaki her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere sınav ücreti 80.00 TL’dir. Sınav ücreti T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine T.C. kimlik numaraları ile beraber yatırılabilir. Kursiyer banka dekontu ile beraber uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde bağlı olduğu sürücü kursuna teslim ederek kurs aracılığıyla e-sınav başvurusunu gerçekleştirebilir. Başvurusu tamamlanan kursiyerlerin bilgileri il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından incelenir ve başvurusu onaylanan kursiyerler için e-sınav randevu sistemi sınav tarihi ve yeri belirler. Kursiyerler e-sınavdan en az 4 gün önce randevusunu değiştirebilir. Randevu aldığı tarihte sınava girmeyen sürücü adaylar ise 1 sınav hakkını kullanmış olur.

E-sınav giriş belgesi üzerinde sürücü adayının fotoğrafı, kimlik ve salon bilgileri ile beraber sınava gireceği il/ilçe bilgisi yer alır ve bu belge sınava girerken sürücü adayının yanında olmalıdır. Bununla birlikte T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu resmi bir belge (nüfus cüzdanı, pasaport) de sınava gelirken sürücü adayının yanında olmalıdır. Kursiyerler kimlik kontrolleri ve salonlara yerleşmenin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden en geç 20 dakika önce sınav yerlerinden bulunmalıdır. Eğer sınava geç kalan bir sürücü adayı varsa sınavdan çıkan bir aday olmadığı takdirde sınava alınabilir fakat sınavdan çıkmış bir kişi varsa geç kalan sürücü adayı sınava alınmaz. Sınav 50 soru üzerinden yapılır ve en az 70 puan alan adaylar teorik sınavı geçer. Sınav tamamlandıktan sonra sınav binasında bulunan sonu bilgisayarlarından sonuçlar öğrenilebilir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.07.2021

Arızalı Araç Çekme Kuralları

28.04.2020

Hakkari Sürücü ve Ehliyet Kursları

13.12.2021

Far Ayarı Nedir? Far Ayarı Nerede Yapılır?

27.08.2020

Özel Plaka Nasıl Alınır