Dog-Ring Şanzıman Nedir

ABONE OL
Dog-Ring Şanzıman Nedir

Şanzıman, motorun gücünü tekerleklere aktaran en önemli parçalardan bir tanesidir. Şanzımanlar kendi içerisinde farklı tiplere ayrılmıştır. Özellikle yarış araçlarında kullanılan şanzımanlar diğerlerine göre daha farklı üretilir. Dog Ring şanzımanda yarış araçları için sıralı olarak üretilmiş en önemli şanzıman tiplerindendir.

Dog-Ring Şanzıman Ne Demektir?

Dog Ring yarış araçlarının sıralı şanzımanlarında kullanılan bir dişlinin ismidir. Bunun içinde öncelikli olarak sıralı şanzımanın ne demek olduğunu anlamak gerekiyor.

Sıralı Şanzıman Nedir?

Sıralı şanzıman klasik şanzımanlara göre çok daha hızlı çalışma özelliğine sahip olan bir anlamda otomatikleştirilmiş olan sistemlerdir. Vitesleri düşürme ve yükseltme bu şanzımanlarda elle yapılır. Bunun için klasik olan şanzımanlara göre daha avantaj sağlar.

Motosikletler ve ralli araçları başta olmak üzere özel olarak tasarlanmış olan spır otomobiller isteğe bağlı modifiye edilmek istendiğinde sıralı şanzımanların kullanılması tercih edilmektedir.

Dog-Ring Nedir?

Sıralı şanzımanları öğrendiğimize göre isterseniz asıl konumuz olan dog ring şanzıman ne demektir bunu anlatmaya devam edelim. Kelime anlamı olarak köpek ve yüzük kelimelerinin bir arada kullanılmasıdır. Ancak otomobil sektöründe parçanın adıyla özdeşleşmiştir. Dog kutusu şanzımanlarda iki dişliyi birbirine bağlamak ve sıkıca tutmak için dog ring kullanılır.

Sıralı şanzımanlar yapı itibariyle sabit geçiş yapısına sahiptir ve araç geçişler olmaz. Yani aracı ikinci vitesten dördüncü vitese doğrudan çekemezsiniz. Bunun için aracın öncelikli olarak üçüncü vitese geçmesi ve sonra dörde geçmesi gerekir.

Araç vitese geçerken debriyaja basılması da gerekmez bunun için elinizle vereceğiniz komut yeterli olacaktır. bu da yarış araçları için oldukça önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Dog ring şanzımanlar güçlü ve hızlı olmasından dolayı kesinlikle iyi bir tercihtir, ancak aracınızı modifiye ederken bu tarz bir şanzımana sahip olmak istediğinizde harcamanız gereken maliyette hatırı sayılır miktardadır. Bu tip şanzımanların klasik şanzımanlara göre en büyük dezavantajı parçaların hızlı aşınmasıdır. Bunun içinde bu tip şanzımanlar genelde özel spor araçlarda tercih edilmektedir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.01.2021

Benzin Ne Kadar Dayanır

23.03.2021

Sürücü Belgesi Olan Kişilerin Ruhsal Hastalığı Saptandığında Yapılacaklar

04.02.2021

Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Tespit Edilir

13.12.2021

Oto Lastik Ömrü Ne Kadar?