Direksiyon Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir

ABONE OL
MEB Direksiyon Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir

Araç sürmenin ilk koşulu olan ehliyeti almak için son sınav olarak bilinen ehliyet direksiyon sınavı, sürücü adaylarının teorik bilgilerinin yanında pratik becerilerini sınamak için gerçekleştirilen sınavdır. Bu sınava girebilmek için sürücü adayının önceki sınavlardan başarılı bir not alması gerekmektedir. Dikkat ederek ve sakin kalarak uygulanması önerilen bu sınav, araç sürmek için geçilmesi gereken son sınavdır. Peki, direksiyon sınavı sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, direksiyon sınavı puan sorgulama hakkında merak edilen tüm detaylar.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Açıklanır?

Ehliyet sınavı sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiye kayıtlı olunan sürücü kursları sahiptir. Bu bilgi sınava girildikten sonra sürücü kursundan alınabilmektedir.

Direksiyon Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

E-sınavın aksine direksiyon sınavının sonuçlarına ulaşabilmek için herhangi bir sorgulama ekranı bulunmamaktadır. Direksiyon sınavı gerçekleştikten sonra, komisyon tarafından hazırlanan tutanak sürücü kursuna gönderilmektedir. Kurstan kursa değişen bilgilendirme yöntemleri vardır. Örneğin, bazı kurslar direksiyon sınavı sonucunu telefonunuza mesaj olarak gönderebilmektedir. Bu mesaj gelmediği takdirde kayıtlı olduğunuz kursu arayarak direksiyon sınavı sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Direksiyon Sınavı Puanlama Kriteri Nedir?

Direksiyon sınavı sonrasında kişiler ilk olarak başarılı olup olmadıklarını merak etmektedir. Oldukça zor bir sınav olan direksiyon sınavı yani uygulama sınavı, sürücü adaylarının aracı pratik olarak da kullanabildiklerini kanıtlamaktadır.

Kişilerin araç bilgisi, sürüş ve trafik algısı, aracı çalıştırma, güvenli kalkış, direksiyon hakimiyeti, hız kuralları, park etme, duraklama, indirme, sağa-sola dönüş kuralları gibi konularda pratikte sınanmasını içeren direksiyon sınavının puanlama kriterleri bulunmaktadır.

Mavi, sarı ve kırmızı renkli hatalardan meydana gelen direksiyon sınavı puanlama cetveli ile puanlama yapılmaktadır. Direksiyon sınavında mavi hatalardan 5 kez, sarı hatalardan 2 kez, kırmızı hatalardan ise 1 kez yaparsanız sınavınız başarısız olarak sayılmaktadır.

Ehliyet Ne Zaman Alınabilir?

Hem yazılı sınavdan hem de direksiyon sınavından başarılı olan kişi sürücü kursu tarafından hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan ehliyet sertifikası en fazla 2 hafta içerisinde alabilmektedir. Bu belge geçicidir ve gerçek ehliyetin yerine geçmediği için resmi işlemler yapılamamaktadır. Resmi işlemlerin yapılabilmesi için ehliyet sertifikası alındıktan ortalama 1 hafta sonra alınan bu sertifika, ehliyet belgesine dönüştürülebilmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.06.2021

Motor Uyarı Işığı Yanarsa Ne Yapmalısınız

28.07.2021

2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi

13.01.2022

Havalar Elektrikli Araba Pillerini Nasıl Etkiler

11.02.2021

Araç Seramik Kaplama Nedir