Crossover ve SUV Nedir? Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

ABONE OL
Crossover ve SUV Nedir - Arasındaki Farklılıklar Nelerdir

Crossover ve SUV Nedir? Sürücülerin merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Biz bu makalemizde SUV ne demek, Crossover ile SUV arasındaki fark konuyla ilgili detaylı bilgilere yer verelim istedik.

SUV Araç Nedir?

SUV araç, yerden yüksek ve kamyonet özelliğine sahip yolcu taşıyan araçlara verilen isimdir. Bu tip araçlar geniş ve iri olmalarıyla dikkat çekmektedir. Bu özellik aracın asfalt dışında da kullanılmasına imkan sağlarken gösterişli olması da onu şehir içinde modern bir görüntüye sahip kılmıştır.

Yukarıda SUV aracın ne demek olduğu belirtilmiştir. Crossover ne demek? aşağıda belirtilmektedir.

Crossover Araç Nedir?

İlk kez 2008 yılında hayatımıza girmiş olan Crossover araçlar, binek araçların şasesine benzeyen ancak arazi şartlarına uygun olan araçlara verilen isimdir. Bu araçlar yerden yüksek olduğundan dolayı görselliğe önem verenlerin beğenisini toplamışlardır. Şehir hayatına uygun çizgileriyle tasarlanmış olan araçların modern bir görüntüsü vardır.

Crossover Araçlar ve Özellikleri

Crossover araba modelleri, SUV araçlara benzer, ancak hatchback araçlar gibi hareket ederler. Yani şehir içinde kullanıldığı gibi aynı zamanda uzun yolculuklarda da yüksek konfora sahiplerdir.

Bu tip arabaların boyutları küçük olsa da yerden yüksek olması onları park ve manevrada başarılı hale getirmiştir.

Araçların içinin geniş olması ve yüksek tavan özelliğine sahip olması sürücülerin ve yolcuların oturma pozisyonu konusunda daha rahat hareket etmelerine imkan sağlamıştır. Aracın yerden yüksekte olması ise güvenli bir sürüş imkanı sağlar.

Crossover ile Suv Arasındaki Fark Nedir?

  • Crossover ile SUV arasındaki fark şaseden kaynaklanmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi SUV araçlar iri ve geniş olduğundan şase özel olarak üretilmiştir. SUV araçlar daha güçlü şaseye sahip olsa da daha ağırdır. Bu da aracın performansını etkiler.
  • Crossover araçlar binek otomobillerle aynı şaseye sahiptir. Bu özellik ise aracın şehir içindeki kullanımını daha kolay hale getirmiştir.
  • SUV’lar büyük cüsseye sahip olurken Crossover araçlar daha küçük yapıdadır.
  • Bir aracın SUV mu yoksa Crossover mi? olduğunu anlayabilmek için tipine değil aracın şase ve özelliklerine bakmak gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.06.2020

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

18.05.2021

Ehliyet Nasıl Alınır? Sürücü Belgesi Nasıl Alınır

23.10.2020

Annelerin Çocuklarına Öğretmesi Gereken 18 Trafik Kuralı

06.04.2022

Afyonkarahisar Sinanpaşa Sürücü Kursları - Sinanpaşa Ehliyet Kursları