Chevrolet Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Chevrolet Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Markanın isim babası olan Louis Chevrolet 25 Aralık 1878 günü İsviçre’de dünyaya geldi. Babası mühendislik tutkunu olan Louis çocukluğunu bazı aletleri söküp-takarak, tamir ederek geçirdi. Nasıl çalıştıklarını çözmeye çalışarak bu aletleri geliştirmeye çalışan Louis 11 yaşında bir bisiklet tamircisinin yanında çalışmaya başladı. Çalışmaya başladığı günden itibaren bisikleti sürekli geliştirmeye çalışan Louis bunun için kafa yoruyordu. Amacı yalnızca para kazanmak değil üretim yapmaktı. Birkaç yıl sonra bisiklet üreten Louis kendi ürettiği bisikletlerle yarışlara katılmaya başladı. Yarışlarda bazı başarılar elde eden Louis aynı zamanda bisiklet tamircisindeki işine de devam ediyordu.

Louis’in kariyeri için kırılma noktası tamirhaneye gelen Amerikalı bir emlak zengini olan Vanderbilt’in bisikletini tamir etmek oldu. Louis’in yeteneğini fark eden Vanderbilt onun Amerika’ya taşınması için ön ayak oldu. 1901 yılında New York’a taşınan Louis otomobil üreticisi Dion-Button adına tasarımcı olarak çalışmaya başladı. Bu tarihten sonra arabalarla haşır neşir olan Louis bisiklet tutkusunu arabalar için de hissetti. Tüm bu gelişmelerin ardından Louis Chevrolet kendi şirketini kurmaya karar verdi ve 1911 yılında Chevrolet Motor Car Company’yi kurdu. Chevrolet’nin ürettiği ilk araç 1912 Classic Six oldu. Görenleri kendine hayran bırakan bu araç o dönem için gücün ve gösterişin simgesi haline geldi. 1918 yılına gelindiğinde General Motors Chevrolet’nin hisselerinin yüzde 54,6’sını satın aldı.

Chevrolet tarihinin en beğenilen modeli olan Corvette ilk olarak 1953 yılında New York Auto Show fuarı ile görücüye çıktı. Öncelikle konsept araç olarak üretilen Corvette kısa sürede gördüğü ilgi sebebiyle satışa sunulmak üzere üretime başlandı. Başlangıçta yalnızca beyaz renkte ve 300 adet üretilen araç ilerleyen yıllarda farklı renklerde de satışa sunuldu. 1963 yılında Corvette C2 modeli piyasaya sürüldü. C2’ye de yoğun ilgi olurken bunu 1968 yılında C3, 1984 yılında C4, 2003 yılında C5 ve 2005 yılında C6 takip etti. Bunlarında dışında coupe, Z05, Stingray, ZR1 gibi modelleri de üretilen Corvett otomotiv sektörünün son 70 yılına damga vurdu. Günümüzde Spark, Aveo, Cruze, Trax, Captiva ve Volt modellerini üreten Chevrolet yalnızca araba değil kamyon ve kamyonet üretimi de yapmaktadır.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2021

Dorse Tipleri Nelerdir

27.11.2020

Şerit Takip Sistemi Nedir

05.07.2021

Traktör Ehliyeti Nedir

16.11.2022

Emniyet Şeridi Nedir? Emniyet Şeridi İhlal Cezası 2023