Çeyrek Deponun Altında Araç Kullanmak Sakıncalı mı

ABONE OL
Çeyrek Deponun Altında Araç Kullanmak Sakıncalı mı

Bir aracın deposunda yakıt olmasının şart olduğunu herkes bilir, ancak aracın deposunda her zaman bulundurulması gereken yakıt miktarının minimum değerinin ne olduğu konusunda herkesin fikri olmayabilir. Bizde bu makalemizde çeyrek deponun altında araç kullanmak sakıncalı mı? Bu konu hakkında siz değerli takipçilerimizi bilgilendirelim istedik.

Bazı uzmanlar, yakıt seviyesinin çeyrek deponun altına asla düşmemesi konusunda uyarıda bulunurken, bunu yakıt tankının dibinde kalan tortulara bağlıyor. Yakıt pompası, motorunuzun çalışmaya devam etmesi için ihtiyaç duyduğu yakıtı almasını sağladığından, aracınızın yakıt sisteminin hayati bir parçasıdır. Siz sürekli olarak az bir depoyla dolaşmanız halinde pompa tankın dibinde kalmış olan tortuları çeker ve motora taşır. Bu da hem pompaya hem de motora zarar veren bir durumdur.

Düşük Yakıtın Zararları

1990'lardan önce üretilen araçlarda, yakıt depoları metalden yapılmıştır ve zamanla paslandıkları bilinir. Bu nedenle depoda az yakıt olması yakıt pompasının depodaki herhangi bir tortuyu emip motora göndermesine neden olabilir.

Yakıt seviyesinin çeyrek deponun altına düşmesinin bir başka sıkıntısı ise, yakıt pompasında sorunlara neden olabileceğidir. Yeni araçlarda, yakıt pompası, yakıtı serin tutmaya yardımcı olması için motorun içine yerleştirilmiştir. Yakıt seviyesi yakıt pompasının altına düştüğünde, pompa hava almaya başlar ve bu da daha fazla ısı üretir. Bu aşırı ısınma, yakıt pompasının normalden daha hızlı aşınmasına veya çok ısındığında tamamen arızalanmasına neden olabilir. Geçmişte, bu bir sorun değildi, çünkü yakıt pompası benzin deposunun dışında bulunuyordu ve serin olması için yakıta ihtiyacı kalmıyordu. Ayrıca, ulaşılması daha kolay olduğu için değiştirilmesi o kadar maliyetli değildi.

Sık sık düşük yakıt deposu ile araç kullanıyorsanız, yakıt pompası ve yakıt filtresiyle ilgili sorunlar da dahil olmak üzere parça arızalarıyla karşılaşabilirsiniz.  

Benzin Pompası

Bir yakıt pompası normal standartlarda en az 100 bin kilometre kadar gider. Ancak yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenlerden dolayı yanlış kullanım pompanın ömrünü kısa tutabilir.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.11.2022

Direksiyon Sınavına Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

21.05.2020

Sürücü Kursu Fiyatları 2020 - Ehliyet Fiyatları 2020

19.01.2022

Vurdurarak Çalıştırmak Araca Zarar Verir mi

17.05.2021

Jandarma Ehliyet Sorabilir mi